Pacific Princess verlaat de vloot van Princess Cruises

Princess Cruises heeft donderdag bekendgemaakt dat het cruiseschip Pacific Princess is verkocht. De Amerikaanse rederij heeft de identiteit van de koper niet bekendgemaakt. De verkoop van het schip is onderdeel van de plannen van moederbedrijf Carnival Corporation om versneld afscheid te nemen van minder efficiënte schepen in de vloot.

De Pacific Princess maakte in 2002 haar debuut voor Princess Cruises. Het schip kwam in 1999 als R3 in de vaart voor Renaissance Cruises. Het schip, dat een kenmerkende boutique-stijl heeft, bood een intieme vaarervaring met een capaciteit van slechts 670 passagiers. De Pacific Princess, geliefd bij veel trouwe Princess-gasten, heeft meer dan 1,6 miljoen zeemijlen gevaren, 11 wereldcruises gemaakt en onderscheidende routes aangeboden naar bestemmingen over de hele wereld.

“Pacific Princess heeft zoveel mooie herinneringen en ervaringen voor iedereen die met haar voer”, zegt Jan Swartz, president van Princess Cruises. “Pacific Princess bood een traditionele manier van cruisen naar unieke bestemmingen. Hoewel het moeilijk is om afscheid te nemen van onze ‘Love Boat’, gaan onze wereldcruise en exotische reisroutes door aan boord van onze Island Princess en Coral Princess met Medallion klasse, met de beste wifi op zee, zodat gasten in contact kunnen blijven met dierbaren en onderweg hun herinneringen kunnen delen. ”

Klik hier voor een fotoreportage die Cruisereiziger maakte aan boord van de Pacific Princess 3,5 jaar geleden in Amsterdam.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!