Costa Smeralda tegen kraan gebotst: schade aan reddingsboot

LNG cruiseschip Costa Smeralda is vanmorgen in Savona (zie archieffoto hierboven) bij het aanmeren tegen een kraan aangekomen. Eén reddingsboot is daarbij ernstig beschadigd geraakt evenals de kraan. Costa Cruises bevestigde dit in een verklaring. Aan de Costa Smeralda zelf, die in december 2019 in de vaart kwam, zijn verder geen beschadigingen geconstateerd. Ook onder het personeel zijn geen gewonden.
Aan boord zijn verder geen passagiers omdat het schip vanwege lockdown geen cruises vaart. De Italiaanse cruisemaatschappij wil op 13 maart 2021 (laatste update) weer haar cruise-activiteiten hervatten met de Costa Deliziosa. Het biedt haar gasten dan dezelfde route aan in Italië als die oorspronkelijk was gepland met de Costa Smeralda.

Uiteraard zijn medewerkers van de rederij en lokale instanties aan het bekijken hoe dit ongeval heeft kunnen ontstaan. Het schip blijft in Savona waar ook reparaties gedaan kunnen worden.

Zie hieronder de schade:

Miriam bezocht het schip in december 2019 net na haar oplevering: Lees hier verder.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

2 thoughts on “Costa Smeralda tegen kraan gebotst: schade aan reddingsboot

 • 22 januari 2021 om 15:39
  Permalink

  een conclusie mogelijk: de kraan stond te dichtbij

 • 25 januari 2021 om 22:31
  Permalink

  Dat lijkt wel de enige mogelijkheid!
  Groet, Miriam

Reacties zijn gesloten.