Tweede schip Swan Hellenic krijgt naam ‘Vega’

Expeditierederij Swan Hellenic maakte tijdens de kiellegging van hun tweede nieuwbouwschip bekend, dat het schip SH Vega zal gaan heten. Het schip wordt gebouwd in Helsinki.

Het eerste blok staal, dat in Litouwen was geproduceerd, was afgelopen weekend op de scheepswerf gearriveerd. De kiellegging bestond uit het plaatsen van ceremoniële munten in het staal. Het schip is vernoemd naar het eerste schip dat ooit de Arctische Noordwest passage heeft gedaan.

Net als het eerste nieuwbouwschip van Swan Hellenic, de Minerva, is de Vega een ultraluxe expeditieschip van 115 meter lang en biedt ze plek aan 152 gasten in 76 hutten. Aan boord zijn mede 120 bemanningsleden.

De oplevering van de Vega zal zo eind 2022 plaatsvinden. De Minerva wordt al in november 2021 verwacht.

Meer over Swan Hellenic lees je hier: Nieuwe rederij van start: Swan Hellenic

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)