Cruisereiziger
BestemmingenCruiseterminal

AIDAprima en AIDAvita openen nieuwe cruiseterminal in Dubai

Op 16 maart 2021 had AIDA Cruises een bijzondere première. De cruiseschepen AIDAprima en de kleinere AIDAvita kwamen die dag voor het eerst aan bij de nieuwe cruiseterminal in Dubai. Daarmee waren zij de twee schepen die de Dubai Cruise Terminal openden.

De nieuwe cruiseterminal is de tweede van Dubai en gelegen tussen de stad en de Palm Jumeirah. Er is ruimte gecreëerd voor 2 a 3 cruiseschepen met maximaal 6000 passagiers per dag. De terminal ligt in een nieuw ontwikkeld gebied met een uitgebreide jachthaven, winkelcentra en appartementen.

De andere cruiseterminal Mina Rashid zal de belangrijkste terminal blijven, waar op piekdagen 5 schepen kunnen aanmeren. De nieuwe terminal zal voornamelijk door Carnival Corporation gebruikt gaan worden, waartoe ook AIDA behoort.

AIDA zal overigens pas in de herfst gaan varen vanaf Dubai in die regio. De AIDAprima staat ingepland om vanaf eind april/mei in West-Europa te cruisen. AIDAvita zou dan vanuit Kiel gaan starten.

Meer weten over AIDA en het Midden-Oosten? Kijk zeker even bij AIDA Cruises.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)