Cruisereiziger
Eten en drinkenSpaVoorbereiding

7 tips voor je cruise met Norwegian Cruise Line

Norwegian Cruise Line (NCL) is samen met Cruisereiziger op zoek gegaan naar de beste cruise tips en mooiste cruise verhalen voor reizigers die nog nooit met een cruiseschip van Norwegian Cruise Line gevaren hebben. Hier lees je de beste 7 tips!

1. Relax in de Mandara Spa

De zeer uitgebreide Mandara spa faciliteiten zijn favoriet bij bijna elke NCL gast! Met bijvoorbeeld een groot Vitality Pool, sauna’s en tal van behandelingen, ontspan je volop aan boord. Wil je optimaal genieten daarvan, dan is het slim om vanuit huis al de toegang te boeken tot de Mandara Spa. Zo boek je een Thermal pas waarmee je de gehele cruise vrij in- en uit mag lopen in de spa. Thuis boek je mét korting en bovendien loop je niet het risico dat er geen plek meer is. Er wordt namelijk maar een select aantal mensen toegelaten, zodat het er rustig en relaxed blijft. De spa op de Norwegian Epic springt eruit omdat deze een privé buitendek heeft aan de achterkant.

Voor het ultieme “spa-geluk” loont het om een Spa-hut te boeken. Deze zijn beschikbaar op de Breakaway en Breakaway Plus Class schepen (Norwegian Encore, Norwegian Bliss, Norwegian Breakaway, Norwegian Epic, Norwegian Escape and Norwegian Getaway). Deze hutten zijn inclusief een Spa-balkon hut of een luxe Spa Club balkonsuite of The Haven Spa Suite. Daarbij is de toegang tot de spa inbegrepen en mag je onbeperkt gebruik maken van de hierboven genoemde faciliteiten. De hutten/suites bieden een serene inrichting en extra’s zoals luxe douche en/of whirlpool.

Wil je voor één dag naar de spa? Ga dan zeker op een dag wanneer het schip in een haven ligt, je kunt dan in alle rust genieten van de spa. Boek je behandelingen zeker tijdig, en kijk zeker ook naar de korting die je krijgt wanneer je geselecteerde behandelingen neemt. De korting kan oplopen tot 30% 🙂

2. Solo op cruise en toch samen!

Wanneer je alleen cruist, raden kenners je zeker aan om een studio hut te boeken in het Studio Complex inclusief een lounge. Deze hutten zijn exclusief voor solo reizigers en hebben tal van extra’s zoals een lounge waar drankjes en hapjes verkrijgbaar zijn en in tegenstelling tot andere cruisemaatschappijen betaal je geen toeslag voor eenpersoonsgebruik in een tweepersoonshut. Het grootste pluspunt is dat je kan aansluiten bij de groepen die elkaar elke dag ontmoeten. De host(ess) zorgt voor een gezamenlijk diner in een restaurant, een eigen rij in het theater zodat je nooit in je eentje zit, en er zijn een tal van activiteiten die in de groep kunnen worden ondernomen. Denk aan karten of lasergamen. Je voelt je daardoor direct thuis aan boord en je voelt je soms zelfs een VIP!

3. Dineer waar, wanneer en met wie je zelf wilt

NCL heeft tal van eetgelegenheden aan boord. Soms zelfs meer dan de dagen dat je aan boord bent! Je kunt kiezen voor complimentary dining zoals bij een heerlijk buffet restaurant maar er zijn ook specialiteitenrestaurants die je direct aan boord uitnodigen voor een culinaire wereldreis. Onze persoonlijke tip zijn de 24/7 complimentary restaurants waar je in een pubachtige setting kunt genieten van overheerlijk pub-food. Vooral de Mozerella Cheese Sticks zijn niet te versmaden, aldus een ingestuurde tip!

4. Boek de extra’s

Voor een klein bedrag van €99,- kun je ervoor kiezen om een Free at Sea pakket te nemen (bij een cruise van 7 dagen) en kies je 2 extra’s die je een extra zorgeloos gevoel zullen geven. Kies bijvoorbeeld een drankarrangement of gratis wifi! Zo hoef je je dus geen zorgen te maken over de kosten van de drankjes of je internetbundel. Je kunt ook kiezen voor een specialiteitenrestaurants pakket, excursie pakket of het meenemen van extra gasten.

5. Ga uit je dak!

De ongedwongen sfeer bij het dineren, kom je ook tegen bij het entertainment. NCL-gasten kunnen tot laat in de avond genieten van meerdere optredens op verschillende plekken. Om tien uur ’s avonds leeft het schip nog op en top. Ga bijvoorbeeld naar het theater waar spectaculaire Broadway- en Westend kaliber shows worden opgevoerd. Er zijn geweldige optredens in het atrium, maar ook in de Comedy Club of de beroemde Cavern Club, de favoriete Beatles-locatie in Liverpool. Bijzonder wordt het als de acteurs en zangers na hun theatershow nog even gaan jammen voor de cruisegasten. Het kan zomaar gebeuren!

6. Luxe in The Haven

Voor de ultieme zorgeloze cruisevakantie met Norwegian Cruise Line boek je een accommodatie in The Haven by Norwegian®, het exclusieve ship-in-ship-complex met een eigen privérestaurant en zwembad. De hutten liggen uiteraard op het beste deel van het schip en bieden extra ruimte. Butlerservice, voorrang bij het instappen en excursies, een mooie zitplaats in het theater, wat lekkers wanneer je terugkomt naar je suite … Ongemerkt word je helemaal in de watten gelegd door het personeel 🙂

7. Welkom!

De kers op de taart is natuurlijk de bemanning! De gezelligheid en service van de dames en heren achter de bar, in de bediening en degenen die de kamers schoonhouden. Wil je je favoriete drankje bij het zwembad? Na één bestelling herinnert de ober het zich 🙂 Kom je terug van een dag in een haven? Iedereen staat voor je klaar. De passie van de bemanning voor service zorgt ervoor dat gasten zich een cruise met NCL voor altijd zullen herinneren.

 

Lees hier nog veel meer cruisetips >>

Prijswinnaars!

De 3 inzenders van de beste tips ontvangen een Mandara Spa giftset, van het spa merk aan boord van NCL. De winnaars zijn:

  • G. Schot
  • W. van den Brink
  • D. Nieuwhoff

Van harte gefeliciteerd! We nemen contact met de prijswinnaars op voor hun prijs.

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)