Cruisereiziger
Medische faciliteitenSamenwerking

Vasco da Gama biedt faciliteiten voor dialyse patiënten

In samenwerking met DiaCare AG biedt Nicko Cruises voortaan medische dialysezorg aan dialysepatiënten op alle Vasco Da Gama cruises. Het Duitse DiaCare AG is gespecialiseerd in cruises voor dialysepatiënten, al ruim 40 jaar. Op Vasco Da Gama levert DiaCare een volledig uitgeruste hemodialyse-eenheid met een apart waterbehandelingssysteem en een eigen noodstroomvoorziening.

“Met deze samenwerking bouwen we voort op de eerdere samenwerking voor dialysecruises op Vasco Da Gama en maken we volop gebruik van de medische mogelijkheden die aan boord van onze nieuwe vloot beschikbaar zijn. We willen dialysepatiënten een stukje vrijheid teruggeven door ze zo gemakkelijk mogelijk naar de mooiste bestemmingen ter wereld te brengen ”, legt Guido Laukamp, ​​Managing Director van nicko cruises, uit.

Dialysebehandelingen worden aangeboden op alle reizen met Vasco Da Gama. Op deze manier kunnen gasten genieten van hun droomreis op volle zee terwijl de zorg van een ervaren arts en extra dialysespecialisten verzekerd is. Doordat de behandeltijden rondom de aangeboden excursies zijn gepland, hoeven dialysepatiënten deze niet te missen. Ze kunnen bovendien genieten van het comfort en de bijzondere sfeer aan boord van het klassiek mooie cruiseschip Vasco Da Gama, de ex-Statendam.

Per reis zijn maximaal 20 plaatsen beschikbaar voor dialysepatiënten. Daarnaast biedt de rederij in samenwerking met DiaCare ook cruises aan op de Donau.

Vasco Da Gama

Het Vasco Da Gama (ex-MS Statendam)****+  is per november 2020 in de vloot gekomen van Nicko Cruises. Er is plek voor 1150 passagiers in 630 hutten, waarvan 100 hutten geschikt zijn voor solo-reizigers. 146 hutten hebben een balkon.

Het statige schip heeft drie hoofdrestaurants met een vrije zitting; het Waterfront Restaurant, Waterfront Mediterranean en het Waterfront Eurasia. Daarnaast zijn er twee specialiteitenrestaurants, The Grill & Chef’s Table en buffetrestaurant Club Bistro. Verder zijn er een spa, een sportsdek en een theater.

Nicko Cruises heeft bij de renovatie in 2021 onder andere de hutten en suites vernieuwd.

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)