Cruisereiziger
LNGMilieu

Clean Marine Fuels: Total levert aan LNG-cruiseschepen van MSC Cruises

MSC Cruises en Total kondigen vandaag een leveringsovereenkomst aan voor ongeveer 45.000 ton vloeibaar aardgas (LNG) per jaar aan de nieuwe cruiseschepen van MSC Cruises op LNG. Deze schepen worden de komende jaren opgeleverd, waarna ze zullen gaan varen in de Middellandse Zee. Total levert in 2022 LNG aan MSC Cruises’ eerste LNG schip; de MSC World Europa.

Pierfrancesco Vago, Executive Chairman van MSC Cruises: “Deze overeenkomst is een volgende stap in onze voortdurende reis naar het continu verkleinen van onze ecologische voetafdruk, waarvoor LNG momenteel een cruciaal onderdeel is. Terwijl we ons voorbereiden op de lancering van onze eerste van drie aankomende cruiseschepen op LNG in 2022, hebben we via deze belangrijke overeenkomst nu de ondersteuning voor het bijtanken van onze “next-generation” en meest milieuvriendelijke schepen in de Middellandse Zee verzekerd.

Verbetering luchtkwaliteit

Gebruikt als scheepsbrandstof, vermindert LNG de uitstoot van schepen aanzienlijk. Dat resulteert in een verbetering van de luchtkwaliteit, met name voor gemeenschappen in kustgebieden en havensteden. Deze overeenkomst heeft dus niet alleen een positieve impact op de plaats waar LNG-bunkering zal plaatsvinden in Marseille. Maar ook op alle havens waar de cruiseschepen hun toekomstige bezoeken rond de Middellandse Zee zullen maken.

De LNG-aangedreven schepen van MSC Cruises zullen tot de technologisch meest geavanceerde cruiseschepen ter wereld behoren. Bovendien brengen ze een reeks milieu-innovaties op de markt. De belangrijkste daarvan is een 50 kilowatt, LNG-aangedreven vast oxide brandstofceltechnologieproject. Dat kan de uitstoot van broeikasgassen met nog eens 25% verminderen in vergelijking met een conventionele LNG-motor.

Total zal de LNG-aangedreven cruiseschepen van MSC Cruises bunkeren door middel van schip-tot-schipoverdracht, met behulp van haar tweede LNG-bunkerschip dat momenteel in aanbouw is.  Dit schip zal voldoen aan de hoogste technische en milieunormen, door zelf LNG te gebruiken als voortstuwingsbrandstof en een volledige herverdamping van het boil-off gas te integreren.

Voordelen van LNG

LNG als scheepsbrandstof heeft een positieve impuls gekregen nu de wereldwijde scheepvaartindustrie zich wil aanpassen aan strengere emissienormen.

Gebruikt als scheepsbrandstof, helpt LNG om:

  • Zwavelemissies met 99% te reduceren
  • Fijnstofemissie met 99% te reduceren
  • Stikstofoxide-uitstoot tot 85% te reduceren
  • Uitstoot van broeikasgassen met circa 20% te reduceren

LNG is een beschikbare en concurrerende oplossing die bijdraagt aan de langetermijnstrategie van de Internationale Maritieme Organisatie (IMO) om de uitstoot van broeikasgassen door schepen te verminderen. De tractie bij de ontwikkeling van LNG-bunkerinfrastructuur is bijgevolg uitgebreid met verschillende toonaangevende havens en leveranciers van LNG-bunkerbedrijven die belangrijke initiatieven hebben ontplooid en aanzienlijke vooruitgang hebben geboekt ter ondersteuning van deze ontwikkelingen. LNG als scheepsbrandstof legt ook de basis voor de introductie van groenere bioLNG in de toekomst.

 

Nieuwsgierig naar de LNG schepen van MSC Cruises? Lees hier meer over het eerste LNG schip, de MSC World Europa. 

Wil je cruisen op dit duurzame schip? Kijk bij:

MSC Cruises

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)