Holland America Line’s Rotterdam begonnen aan eerste testvaart

Twee dagen later dan gepland is het nieuwste cruiseschip van Holland America Line, Rotterdam, zondagmorgen vanaf de scheepswerf van Fincantieri in Marghera (nabij Venetië) begonnen aan haar eerste testvaart. De proefvaart van het derde cruiseschip in de Pinnacle klasse in de Adriatische Zee zal 3 dagen duren.

Naar verwachting zal het zusterschip van de Koningsdam en Nieuw Statendam dinsdag in Triest arriveren. Daarvandaan vertrekt begin mei het schip voor een langere zeetest waarbij meer nautische en technische testen zullen worden uitgevoerd. Bij terugkomst op de scheepswerf legt de werf vervolgens de laatste hand aan het nieuwe vlaggenschip van Holland America Line, voordat het in juli wordt opgeleverd.

Holland America Line’s ambassadeur Seth Wayne is momenteel aan boord van de Rotterdam. Hij doet via zijn Fabebook pagina exclusief verslag van deze bijzondere mijlpaal voor de nieuwe Rotterdam. LINK!

De Rotterdam zal na haar oplevering eind juli 2021 (hopelijk) haar eerste cruise gaan maken vanuit Triëste naar Civitavecchia. Daarna vaart ze naar Nederland waar ze haar opwachting maakt in Rotterdam en Amsterdam. Met een kort seizoen vanuit Amsterdam vertrekt de Rotterdam in oktober naar Amerika om daarna in het Caribisch gebied te gaan varen. Volgend jaar zomer 2022 komt het cruiseschip terug naar Nederland om vanuit Amsterdam cruises te maken.

Het schip lijkt in veel opzichten op haar zusterschepen Koningsdam en Nieuw Statendam. Toch zijn er een aantal verschillen op te merken waarover je hier meer kunt lezen.

Kan jij niet wachten om te cruisen op de Rotterdam? Vraag een gratis offerte aan bij:

ANWB Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel Stip TUI

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!