Meer rederijen kondigen Alaska cruise start aan

Amerikaanse rederijen kondigen de herstart aan van cruises naar Alaska. De Amerikaanse overheid heeft deze week een wet daarover aangenomen. Deze maakt het mogelijk dat schepen uit een Amerikaanse haven zoals Seattle, rechtstreeks naar Alaska mogen varen. Zij hoeven daarbij geen buitenlandse haven, in Canada aan te doen. Omdat Canada alle aanlopen heeft verboden, konden de Amerikaanse rederijen niet meer naar Alaska varen. De aangenomen Alaska Tourism Restoration Act is het startsein voor het toerisme in Alaska.  Bovendien is het voor rederij Carnival Cruise Line een primeur, omdat zij na de pandemie voor het eerst zal herstarten.

 

Rederijen die in Alaska gaan varen zijn:

  • Carnival Cruise Line: vanaf 27 juli met Carnival Miracle – vanuit Seattle naar Ketchikan, Juneau, Sitka, Icy Strait Point en Tracy Arm Fjord.
  • Celebrity Cruises: vanaf 23 juli met Celebrity Summit – vanuit Seattle naar Ketchikan, Juneau, Skagway en Dawes Glacier.
  • Holland America Line: vanaf 24 juli tot 2 oktober met Nieuw Amsterdam – vanuit Seattle naar Ketchikan, Juneau, Icy Strait Point en Glacier Bay.
  • Norwegian Cruise Line: vanaf 7 augustus tot 16 oktober met Norwegian Bliss.
  • Princess Cruises: van 25 juli tot 26 september met Majestic Princess naar Ketchikan, Juneau, Skagway en Glacier Bay.
  • Royal Caribbean: Serenade of the Seas (19 juli) & Ovation of the Seas (13 augustus) – vanuit Seattle naar Ketchikan, Juneau, Sitka, Icy Strait Point en Dawes Glacier of Juneau, Skagway en Glacier Bay.

Wil je meer over Alaska weten? Kijk dan hier.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)