Cruisereiziger
Maidencall

Odyssey of the Seas arriveert in haar nieuwe thuishaven Fort Lauderdale

Royal Caribbean’s nieuwste cruiseschip Odyssey of the Seas arriveerde donderdag voor de eerste keer in Amerika, in haar nieuwe thuishaven Fort Lauderdale in Florida. Het is het eerste Quantum Ultra klasse schip van de rederij dat vanuit de Verenigde Staten zal gaan varen.

Het schip omvat onder andere Seaplex, het grootste indoor en outdoor activiteitencomplex op zee. Bovendien heeft het schip een zwembaddek in Caribische stijl. Op de bovenste dekken van het schip zijn tal van voorzieningen voor de actieve cruisereiziger, waaronder de Sky Pad, een virtual reality bungee-trampoline, skydiven bij RipCord by iFly, de FlowRider-surfsimulator en rotsklimmen.

Eind februari was de Odyssey of the Seas nog in de Nederlandse Eemshaven te bewonderen. Dit was na haar Eemstocht vanaf de scheepswerf van Meyer Werft in Papenburg. Na haar oplevering voer het schip naar Israël om daar vandaan cruises te gaan maken met Israëlische gasten. Na de instabiele politieke situatie aldaar, besloot de rederij het schip terug te halen en naar Amerika toe te brengen.

Foto’s van de feestelijke ontvangst van de Odyssey of the Seas in Fort Lauderdale:

Routes

De Odyssey of the Seas gaat vanaf begin juli 2021 7- tot 9-daagse cruises maken naar de Caribbean.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!