Cruisereiziger
Herstart

Carnival Cruise Line maakt plannen voor zomerherstart bekend

Carnival Cruise Line heeft afgelopen week haar plannen bekendgemaakt voor de zomerherstart van haar cruise-activiteiten, inclusief de eerste cruise voor haar nieuwste cruiseschip Mardi Gras.

Hoogtepunten van het plan zijn onder meer:

  • Mardi Gras zal op zaterdag 31 juli beginnen met haar zevendaagse cruises vanuit Port Canaveral. Dit zijn pre-inaugurele afvaarten naar de oostelijke en westelijke Caraïben;
  • Carnival Magic keert terug van haar droogdok – en met haar nieuwe rompontwerp – naar haar thuishaven Port Canaveral, waar ze vier- en vijfdaagse cruises naar de Bahama’s en het Caribisch gebied zal gaan varen die eerder gepland waren voor Carnival Elation, met ingang van 7 augustus. t/m 7 oktober. Gasten die al geboekt hebben op Carnival Elation zullen worden ondergebracht op Carnival Magic. Carnival Magic zal tussen 11 en 31 oktober ook drie nieuwe zesdaagse cruises en één nieuwe achtdaagse cruise uitvoeren vanuit Port Canaveral.
  • De Carnival Sunrise gaat vanaf 14 augustus in service vanuit Miami en vaart vier- en vijfdaagse cruises naar de Bahama’s en het Caribisch gebied.
  • Carnival Panorama komt op 21 augustus in de vaart vanaf Long Beach en vaart zevendaagse cruises naar de Mexicaanse Rivièra.
  • Carnival Vista en Breeze (vanuit Galveston), Carnival Horizon (vanuit Miami) en Carnival Miracle (van Seattle naar Alaska) zullen tot augustus doorgaan met hun cruises die deel uitmaken van de heropstartplannen van de rederij in juli.
  • Gezien de bovenstaande plannen heeft Carnival de pauze voor andere schepen verlengd tot 31 augustus 2021. Dit geldt voor de Carnival Pride (Baltimore), Carnival Sunshine (Charleston), Carnival Dream (Galveston) en Carnival Ecstasy (Jacksonville). Daarnaast ook voor de Carnival Liberty ( Port Canaveral), Carnival Conquest (Miami), Carnival Sensation (Mobile) en Carnival Glory (New Orleans).

Nieuwe datum voor doop

“We zijn erg verheugd om eindelijk gasten te verwelkomen op Mardi Gras”, zegt Christine Duffy, president van Carnival Cruise Line. “Met onze wens om zomervakanties aan te bieden voor onze gasten op Mardi Gras, gaan we een nieuwe datum zoeken om haar formeel te dopen.”

Carnival is bovendien van plan haar herstart vanuit Californië uit te breiden. Dit gebeurt met de terugkeer van Carnival Panorama uit Long Beach eind augustus. “We zijn verheugd om onze operaties aan de westkust te hervatten. We zijn van plan om vanaf 21 augustus met gevaccineerde gasten op Carnival Panorama te varen. Uiteraard werken we samen met staats- en lokale functionarissen om de nodige plannen af ​​te ronden”, zei Duffy.

Carnival zal in september en daarna doorgaan met het klaarstomen van meer schepen en thuishavens.  Elke week komen honderden bemanningsleden aan boord. Zij krijgen een vaccinatie, voltooien de CDC-gemandateerde quarantaine en beginnen met de voorbereidingen om weer gasten te ontvangen.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger