Cruisereiziger

De grootste Nederlandse cruisesite met het laatste cruise-nieuws, persoonlijke ervaringen en alles over cruises

Cruisereiziger

MSC Cruises alweer een jaar terug op zee

MSC Cruises vierde deze maand het heugelijke feit dat het alweer 12 maanden in de vaart is sinds de noodzakelijke cruisestop in maart 2020 vanwege de wereldwijde coronapandemie. De Mediterrane cruisemaatschappij was de eerste grote rederij die weer internationale cruises aanbood. De primeur was voor de MSC Grandiosa die vanuit Genua vertrok voor een 8-daagse cruise naar het westelijke gedeelte van de Middellandse Zee.

De herstart was te danken aan een reeks lokale, regionale en nationale autoriteiten in Europa die een gezondheids- en veiligheidsprotocol goedkeurden dat MSC Cruises had ontwikkeld met een extern panel van medische en volksgezondheidsexperts, ontworpen voor het welzijn van haar gasten, bemanning en gemeenschappen die de schepen zouden aandoen.

Twaalf maanden later is meer dan de helft van de vloot van de rederij veilig terug op zee – varend rond het Verenigd Koninkrijk, zowel de Middellandse Zee als de Oostzee in Europa, Noord-Amerika en het Caribisch gebied en de Rode Zee in het Midden-Oosten. Het is de bedoeling dat meer schepen de komende weken en maanden hun activiteiten hervatten als onderdeel van het gefaseerde plan van het bedrijf om de volledige vloot volgend jaar, in 2022, weer operationeel te maken.

Tien schepen in de vaart:

  • MSC Virtuosa – Verenigd Koninkrijk (vaart alleen met Britse gasten)
  • MSC Grandiosa, MSC Seaside, MSC Seashore – Westelijke Middellandse Zee
  • MSC Orchestra, MSC Splendida, MSC Magnifica – Oostelijke Middellandse Zee
  • MSC Seaview – Baltische Zee, Duitsland
  • MSC Bellissima – Rode Zee, Saudi-Arabië
  • MSC Meraviglia – Noord-Amerika en de Caribbean, Verenigde Staten

Landen die de afgelopen 12 maanden door MSC Cruises zijn aangedaan:

Italië, Malta, Griekenland, Kroatië, Frankrijk, Spanje, Montenegro, Engeland, Schotland, Noord-Ierland, Duitsland, Zweden, Estland, Verenigde Staten, Bahama’s, Saoedi-Arabië, Egypte en Jordanië.

Wil jij weer met MSC Cruises varen? Vraag een gratis offerte aan bij:

MSC Cruises

 

 

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!