Nieuwe Southampton cruiseterminal officieel geopend

De nieuwste cruiseterminal in Southampton is vorige week officieel geopend door de Britse Maritieme minister Robert Courts tijdens de London International Shipping Week. Met bijna 4.000 naamsuggesties van over de hele wereld werd Horizon Cruise Terminal gekozen als de naam voor de vijfde cruiseterminal van Southampton. Bij de onthulling van de plaquette was Anna Chojnacka Liberska aanwezig, de winnaar van deze wedstrijd.

Duurzaam

Horizon Cruise Terminal verwelkomde zijn eerste schip en passagiers in juli en heeft al meer dan 75.000 passagiers van o.a. MSC Cruises verwelkomd. De terminal beschikt over de eerste walstroomaansluiting in Groot-Brittannië, waardoor cruiseschepen met de juiste connectiviteit aan boord kunnen ‘inpluggen’ op groene energie. De walstroom zal later dit jaar beschikbaar komen. Ook liggen op het dak zonnepanelen.

Southampton verwacht dat het aantal passagiers in de komende 30 jaar zal verdubbelen tot 4 miljoen per jaar. De Horizon Cruise Terminal draagt daaraan bij. De terminal is de vijfde cruiseterminal van Southampton en voegt zich bij de vier bestaande cruiseterminals in de Southampton, genaamd Queen Elizabeth II Cruise Terminal, City Cruise Terminal, Ocean Cruise Terminal en Mayflower Cruise Terminal. De haven van Southampton is overigens Europa’s belangrijkste cruise-turn-around haven. De Horizon Cruise Terminal bevindt zich in het westelijk gedeelte van de haven, binnen Dock Gate 10.

De rederijen MSC Cruises en Norwegian Cruise Line Holdings met haar merken Norwegian Cruise Line, Oceania Cruises en Regent Seven Seas Cruises, gaan gebruik maken van de nieuwe cruiseterminal.

Wil je ook vertrekken vanuit Southampton? Lees dan zeker dit artikel: Bestemming Southampton

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)