Cruisereiziger
Annulering

(Update) COVID-19 besmettingen zorgen voor annuleringen cruises

De vele besmettingen aan boord bij cruisereizigers én vooral bij het personeel dat aan boord werkt, zorgt ervoor dat rederijen tijdelijk cruiseschepen uit de roulatie halen. Vooral besmettingen onder het hogere personeel zorgen voor problemen in het reilen en zeilen van een cruiseschip. De Omicron variant maakt dat de huidige maatregelen aan boord bovendien aangescherpt worden.

Dit geldt momenteel voor de AIDAnova van AIDA Cruises, die een aantal dagen in Lissabon aan de kade lag, in plaats van een Canarische Eilanden cruise. Het schip vertrok uit Hamburg voor de kerstdagen, arriveerde in Rotterdam voor een technical call en voer door naar Lissabon. Het schip zou in Madeira het beroemde eindejaarsvuurwerk meemaken, maar door besmettingen bij het personeel en nog geen vervangend personeel, kon het schip niet vertrekken. AIDA besloot vandaag de gehele cruise te annuleren. Cruisepassagiers mochten van boord wanneer ze negatief testten. Naar verwachting zal het schip 15 januari starten. Daarnaast heeft AIDA besloten om cruisepassagiers weer te verplichten om, bij een walbezoek, alleen aan excursies van de rederij deel te nemen

Ook TUI Cruises haalt een schip uit de vaart in het Midden-Oosten; Mein Schiff 6 zal in ieder geval 1 week uit de vaart zijn vanwege besmettingen van het hogere personeel aan boord. De laatste cruise kon wel worden voltooid, waarna alle passagiers naar huis keerden. Het is niet exact duidelijk of de cruise van 10 januari door zal gaan.

Andere schepen die de afgelopen week cruises moesten afbreken, waren al de Amera, Europa en Europa 2.

Costa Cruises annuleerde de eerste cruises vanuit Brazilië van de Costa Diadema. Zij zal op 17 januari gaan starten. Een mogelijk cruiseverbod vanuit Brazilië, afgekondigd door de Braziliaanse overheid staat wellicht op stapel.

Norwegian Cruise Line maakte bekend dat zij een aantal cruises van Norwegian Getaway en Norwegian Pearl annuleert, de schepen zullen pas vanaf 14 januari respectievelijk 17 januari 2022 weer gaan varen. Gasten ontvingen een op één van de schepen een brief waarin stond dat een aantal personeelsleden aan boord besmet waren en asymptomatische klachten hadden. De rederij neemt geen enkel risico en haalt daarom beide schepen uit de vaart.  Ook Norwegian Jade zal pas vanaf 30 maart weer gaan varen. Verder verschuift de rederij de herstart data van schepen die nog niet in de vaart waren.

Verscherpte maatregelen

Amerikaanse rederijen kondigden naar aanleiding van de toenemende besmettingen, strengere maatregelen aan boord aan. Zo voeren rederijen weer het dragen van mondkapjes in, ook in binnenruimtes. Dit is het geval bij Royal Caribbean, Norwegian Cruise Line en Carnival Cruise Line (vanaf eind januari).

Cunard en P&O Cruises hebben hun passagiers laten weten dat zij naast de volledige vaccinatie ook een booster moeten hebben gekregen, minimaal 1 week voor het aan boord gaan.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

One thought on “(Update) COVID-19 besmettingen zorgen voor annuleringen cruises

  • Je schrijft dat de rederijen in de USA het mondkapje in voerde vanwege de besmettingen, het is zelfs een harde eis van CDC, want ook in USA moet je sinds die datum weer mondkapje dragen in binnenruimte.

Reacties zijn gesloten.