Cruisereiziger

De grootste Nederlandse cruisesite met het laatste cruise-nieuws, persoonlijke ervaringen en alles over cruises

Cruisereiziger

Cruiseschip spelbreker bij raketlancering in Florida

Op 30 januari 2022 zou de SpaceX Falcon 9 raket de ruimte in geschoten worden, toen seconden voor de lancering een cruiseschip in het verboden gebied kwam. Daarop brak de vluchtleiding direct de lancering van de raket van het bedrijf Space X bij Cape Canaveral in Florida af. Space X is het bedrijf dat eigendom is van TESLA eigenaar Elon Musk.

Om plaatselijke tijd 18:11 zou de lancering plaatsvinden van een raket die een satelliet de lucht in zou gaan brengen. Deze satelliet zou gebruikt gaan worden voor monitoring van scheepsverkeer, natuurrampen en klimaatwisselingen.

Gevarenzone

Vanwege veiligheid verklaart het bedrijf achter de lanceringssite, Space Launch Delta 45, altijd een gebied rondom het lanceringsgebied tot gevarenzone. Op 34 seconden voor de lancering voer dus een cruiseschip het gebied binnen waardoor de lancering direct gestopt moest worden. Welk cruiseschip dat overigens veroorzaakte, is niet bekend gemaakt. Diverse Amerikaanse cruisemedia menen dat het de Harmony of the Seas van Royal Caribbean zou kunnen zijn of MSC Meraviglia. Beide schepen verlieten aan het einde van de middag Port Canaveral. Harmony of the Seas vertrok om 17:00 uur voor een 8-daagse Oost-Caribische cruise. MSC Meraviglia van MSC Cruises vertrok pas om 18:00 uur voor een 5-daagse Bahama Cruise. Op het tijdstip van lancering was de laatste wel nog in het kanaal vlakbij de haven, dus hoogstwaarschijnlijk zou het daarom om de Harmony – één van ‘s werelds grootste cruiseschepen – gaan.

De kustwacht doet onderzoek naar het incident omdat vooraf altijd duidelijk gecommuniceerd wordt naar het scheepvaartverkeer dat er een lancering aankomt.

Een dag later vond overigens de her-lancering plaats.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)