Cruisereiziger
BouwNieuwe cruiseschepen

Nieuwe Cunard schip krijgt de naam ‘Queen Anne’

Cunard heeft vandaag de naam aangekondigd van haar nieuwste schip: Queen Anne. Het schip wordt de 249e van Cunard en vormt samen met Queen Mary 2, Queen Victoria en Queen Elizabeth een mooi kwartet. Ze wordt in 2023 verwacht en daarmee zal het de eerste keer zijn sinds 1999 dat Cunard weer vier schepen op zee heeft.

De naam “Queen Anne” viert Cunard’s rijke erfgoed, koninklijke geschiedenis en verfijnde status. Het schip voegt zich bij een luxe eigentijdse vloot die de namen van elke koningin-regnant in het afgelopen millennium eert.

Inspiratie

Het Cunard-team onderzocht meerdere naamgevingsopties en liet zich inspireren door het bewind van koningin Anne, en werkte samen met de Britse historicus, auteur en televisiepresentator Kate Williams om te helpen bij het gedetailleerde onderzoek. Kate zegt: “Het is zo mooi dat het vierde schip van de vloot naar koningin Anne zal worden vernoemd. Ze heeft een fascinerend verhaal te vertellen – een van koninginschap, eenheid van de zich ontwikkelende constitutionele monarchie en de gouden eeuw van de kunsten. Ze was een inspirerende vrouw, razend populair bij haar mensen. Dit nieuwe schip in de Cunard-vloot is de perfecte manier om haar te eren!”

Queen Anne zal beschikken over opnieuw ontworpen Cunard-kenmerkende ruimtes en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van eten, cultuur en entertainment. Queen Anne, een brug tussen traditie en hedendaagse luxe, viert de invloedrijke ontwerpstijlen van zowel verleden als heden en introduceert vernieuwde Cunard-kleuren. Wereldberoemde ontwerpers hebben hun krachten gebundeld om een nieuw standaard ontwerp te bedenken.

Sture Myrmell, president van Carnival UK, merkt op: “Ik ben absoluut verheugd om Queen Anne, het vierde schip in de vloot van Cunard, te verwelkomen. Dit markeert een heel speciaal moment in de 182-jarige geschiedenis van Cunard en toont Cunards wereldwijde plannen voor de toekomst, waardoor nog meer gasten over de hele wereld met Cunard kunnen varen. Met een ontwerp geïnspireerd op het verleden en klaar voor de toekomst, is Queen Anne de perfecte manier voor onze gasten om het plezier van reizen opnieuw te geven. We kijken ernaar uit om meer details te delen in de komende weken en maanden.”

Het eerste seizoensprogramma van Queen Anne zal in mei in de verkoop gaan, met de eerste afvaarten van het schip begin 2024.

Bouw

De bouw van het schip vindt momenteel al plaats bij Fincantieri in Monfalcone. In oktober 2019 sneed men het eerste stuk staal voor de Queen Anne. Het schip lijkt op de Pinnacle klasse van Holland America Line en dat is niet zo verwonderlijk omdat beide moederbedrijf Carnival Corporation hebben. Naar verwachting kunnen ongeveer 3000 gasten mee aan boord.

Bekijk alle Queen Anne cruises:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Sunweb Zeetours

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger