MSC World Europa bezig aan haar eerste proefvaart

Het toekomstige nieuwe vlaggenschip van MSC Cruises, MSC World Europa, is momenteel bezig aan haar eerste proefvaart. Woensdag vertrok het eerste schip in de ‘World Class’-serie vanaf de scheepswerf van Chantiers de l’Atlantique in het Franse Saint-Nazaire richting open zee. Er zullen diverse nautische- en technische testen worden uitgevoerd.

De zeetesten zijn voor de scheepsbouwer een belangrijke mijlpaal in de bouw van het 333 meter lange en 47 meter brede schip. Het is het eerste LNG-schip dat in Frankrijk wordt gefabriceerd. Naar verwachting keert MSC World Europa zaterdag na haar proefvaart weer terug naar het dok waar de werkzaamheden aan het interieur worden voortgezet.

De kans is groot dat een tweede serie van zeetesten later dit jaar plaatsvindt vlak voor de oplevering. De MSC World Europa start in december 2022 vanuit het Midden-Oosten. Daarna vaart ze eind maart naar de Middellandse Zee voor zomercruises. In de zomer van 2023 zal ze cruises van acht dagen aanbieden. Ze bezoekt dan de Italiaanse havens Genua, Napels en Messina, evenals Valletta in Malta, Barcelona en Marseille.

Interesse om volgend jaar te cruisen met MSC World Europa? Vraag een gratis offerte aan bij:
MSC Cruises

 

Hoe is het cruisen bij MSC Cruises? Bekijk het op ons Youtube kanaal.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)