Rotterdam bereidt zich voor op komst Queen Mary 2

Op woensdag 17 augustus arriveert de Queen Mary 2 voor het eerst in tien jaar in de Rotterdamse haven. De verwachte aankomsttijd is 07:00 uur (tot 21:00 uur) bij de cruiseterminal van Rotterdam.

Het cruiseschip van rederij Cunard zal dit jaar ook nog op 13 september en 12 december aankomen bij Cruise Port Rotterdam. Het schip is 345 meter lang en 41 meter breed. Er kunnen 2620 passagiers aan boord.

Queen Mary 2 werd op 25 september 2003 te water gelaten bij de scheepswerf Chantiers de l’Atlantique in de Franse havenstad Saint Nazaire. Het was op dat moment het grootste cruiseschip ter wereld. Twee jaar later nam de Freedom of the Seas deze eretitel over.

Schoonspuiten bodem

De Queen Mary 2 heeft een grotere kiel-speling nodig onder haar schip dan andere cruiseschepen. Daarom heeft het Havenbedrijf Rotterdam de afgelopen dagen de steenbestorting op de bodem van de Holland Amerikakade laten schoonspuiten. Dat werk werd verricht door de Aquadelta. Het was de eerste klus in de Rotterdamse haven van dit gloednieuwe waterinjectievaartuig van Bagger- en Aannemingsmaatschappij Van der Kamp. Op 25 augustus wordt dit schip gedoopt in de Maashaven.

Bron: Port of Rotterdam

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

2 thoughts on “Rotterdam bereidt zich voor op komst Queen Mary 2

 • 7 augustus 2022 om 21:49
  Permalink

  De Queen Mary 2 is GEEN Cruiseschip beste Miriam, het is een CRUISELINER en verschilt op tal van punten van een gewone en dus doorsnee Cruiseschip lees daar ook de Haynes Manual over de QM 2 ! Ik heb een uitgebreide scheepsbezoek in 2019 in Zeebrugge aan boord van de QM 2 gehad en mij in de loop der jaren steep verdiept in de nautisch technische aspecten over dit onderwerp en velen maken de fout als het over schepen gaat die alleen voor plezier tochten bedoeld zijn en zijn die OOK lijndiensten onderhouden zoals de Queen Mary 2. Het gebruikte materiaal moet stormen kunnen doorstaan. De reddingsboten liggen bij de QM 2 hoger dan normaal men heeft daar zelfs toestemming voor moeten vragen, de boeg heeft extra verstevigde golfbrekers enzovoorts. De Queen Mary 2 is het enige schip dat nu specifiek als “liner” dienst doet en daarnaast ook nog cruise gerelateerde expecten. Beter op je woordkeuze letten en goed nagaan of je met een cruise liner te maken hebt of met een varende pretfabriek !

  Beantwoorden
 • 10 augustus 2022 om 16:35
  Permalink

  Hans, Die dag zijn we met Sanne en de kleinkinderen naar het Pretpark De Drievliet.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.