Cruisereiziger
Fotoreportage

Fotoreportage: Queen Mary 2 meldt zich na 10 jaar weer in Rotterdam

Na 10 jaar kon Cruise Port Rotterdam woensdag weer de klassieke oceanliner Queen Mary 2 ontvangen aan haar kade. Het schip van de Britse rederij Cunard arriveerde onder begeleiding van een sleepboot volgens planning om 07:00 uur in het hart van de stad. Diverse cruiseliefhebbers zagen het 19 jaar oude schip in de regen aanmeren. Even daarvoor had ze bij de Waalhaven haar draai gemaakt.

Omstreeks 21:00 uur vervolgt Queen Mary 2 haar 10-daagse West-Europese cruise met Hamburg als volgende bestemming. Ze is een van de 5 schepen die de Hanzestad aandoet tijdens de Hamburg Cruise Days. Queen Mary 2 zal bij haar vertrek vrijdagavond de traditionele Light-up van Blue Port Hamburg openen.

Rotterdammers hoeven niet nog eens 10 jaar te wachten voordat ze Queen Mary 2 weer kunnen zien. Dit jaar komt ze nog 2 keer terug naar Cruise Port Rotterdam, op 13 september en op 12 december.

Foto’s: Marco, Rian (https://shipphotography.jimdofree.com)

Benieuwd naar cruisen met Cunard? Vraag een gratis offerte aan bij:

Sunweb Captain Cruise Cruisereizen

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

One thought on “Fotoreportage: Queen Mary 2 meldt zich na 10 jaar weer in Rotterdam

  • Bedankt voor de leuke foto reportage over de QM 2 die ik en mijn broer tijdens een zonnige en niet sombere in 2019 in Zeebrugge ook van binnen heb mogen bekijken en genoten van een lekkere 4 sterren lunch. Dat de QM 2 nu Rotterdam zelfs driemaal bezoekt is opmerkelijk, omdat na Southampton vooral Hamburg de tweede thuishaven mag worden genoemd en men in Duitsland op cruise info gebied meer te bieden heeft dan in Nederland als ik de beschikbare tijdschriften, (jaar)boeken en kalenders in menige boekhandel en kiosk in Aken zie.

Reacties zijn gesloten.