Hamburg maakt zich op voor Hamburg Cruise Days 2022

Vrijdag beginnen in Hamburg de Hamburg Cruise Days. Het spectaculaire maritieme evenement, waar altijd honderdduizenden cruiseliefhebbers op af komen, vindt tot en met zondag 21 augustus 2022 plaats. Tijdens dit lange weekend zal de haven van Hamburg, zowel op het water als aan de kade, in het teken van de cruisevaart staan met veel cruisepresentaties en entertainment. De laatste keer dat dit event plaatsvond was in 2019. Vorig jaar moest het vanwege COVID-19 worden geannuleerd.

5 cruiseschepen zullen aankomend weekend hun opwachting maken in de Hanzestad: AIDAprima, AIDAsol (AIDA Cruises), MSC Magnifica (MSC Cruises), MS Otto Sverdrup (Hurtigruten) en Queen Mary 2 (Cunard). Laatstgenoemde zal vrijdagavond bij haar vertrek de Light-up van Blue Port Hamburg door lichtkunstenaar Michael Batz openen. De haven van Hamburg zal het hele weekend weer prachtig blauw oplichten.

Het hoogtepunt van de Hamburg Cruise Days staat zaterdagavond gepland. In plaats van de traditionele parade zullen AIDAprima en MSC Magnifica op de Elbe nabij Landungsbrücken centraal staan in een multimedia show met licht, muziek en beelden. Het spektakel genaamd ‘Pas de deux on Blue’ start om 22:30 uur en duurt ongeveer 20 minuten.

Vrijdagavond om 19:00 uur zal via Youtube (zie onderstaande video) door de organisatie een livestream worden verzorgd vanuit Hamburg:

Miriam en Marco bezochten een aantal eerdere Hamburg Cruise Days. In 2015 (lees hier) en in 2017 (lees hier de reportage)

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)