Cruisereiziger
Telecommunicatie

Cruiseschepen Norwegian Cruise Line Holdings krijgen Starlink high-speed internet

Norwegian Cruise Line Holdings Ltd., de moedermaatschappij van cruisemerken Norwegian Cruise Line, Oceania Cruises en Regent Seven Seas Cruises, heeft aangekondigd het internet op zee te verbeteren door SpaceX’s Starlink high-speed internet op zijn schepen aan te bieden.

Met behulp van geavanceerde satellieten in een lage baan om de aarde levert Starlink toonaangevende breedband internet verbindingen die de capaciteit, snelheid en betrouwbaarheid van internet aan boord zal verbeteren. Het bedrijf test momenteel Starlink op de Norwegian Breakaway. Daarna zal deze technologie gefaseerd uitgerold worden over de gehele vloot.

“We zijn verheugd om Starlink aan boord van onze schepen aan te bieden om de internet verbinding op zee te verbeteren. Dit initiatief is een bewijs van onze zoektocht naar nieuwe en innovatieve manieren om de ervaring voor zowel gasten als bemanning te verbeteren tijdens het cruisen bij onze merken”, aldus Harry Sommer, president en CEO van Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. “Ervoor zorgen dat deze technologie voldoet aan onze hoge normen, is erg belangrijk voor ons, en daarom introduceren we deze geavanceerde technologie gefaseerd in onze vloot.”

Als de proeven succesvol zijn, worden tegen het einde van het jaar 7 extra schepen uit te rusten met Starlink. Dit geldt ook voor de drie nieuwe schepen, Oceania Cruises ‘Vista, Norwegian Viva en Regent’s Seven Seas Grandeur.

Een uitrolplan is nog in ontwikkeling. Details met betrekking tot tijdlijn en beschikbaarheid op specifieke schepen zullen worden meegedeeld zodra dit is afgerond.

Boek deze cruises bij onder andere:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)