Cruisereiziger
Maidencall

Disney Dream voor het eerst in Nederland deze zomer: alle details

De Disney Dream komt op donderdag 17 augustus 2023 voor de eerste keer naar Amsterdam en op zondag 20 augustus 2023 voor het eerst naar Rotterdam op haar routes van Kopenhagen naar Southampton en van Southampton naar de Noorse Fjorden. Liefhebbers kunnen de Disney Dream vanaf de kade bewonderen op  donderdag 17 augustus vanaf 8.00 06:45 uur bij Cruise Port Amsterdam aan de Piet Heinkade. Het cruiseschip verlaat de haven van Amsterdam om 19.00 uur voor de volgende tussenstop in Zeebrugge, België.

Op zondag 20 augustus ligt de Disney Dream om 10.45 uur bij Cruise Port Rotterdam. Het schip vertrekt om 20.15 uur waarna het een dag op zee doorbrengt voordat het in Noorwegen een aantal bestemmingen gaat bezoeken.

3e schip in de vloot

De Disney Dream is het derde schip in de Disney Cruise Line vloot en had haar maiden voyage op 26 januari 2011. De Disney Dream is net als de andere vier Disney schepen onderscheidend door de look en feel van een klassiek cruiseschip.  Met twee rode schoorstenen, diep donkerblauwe romp en unieke gele reddingsboten hebben de vijf cruiseschepen van Disney Cruise Line de uitstraling van Mickey Mouse. Op het achtersteven van de Disney Dream hangt het beeld van de tovenaar Mickey Mouse.

Met een lengte van 350 meter is de Disney Dream langer dan de hoogte van de Eiffeltoren in Parijs (363 meter) en langer dan de hoogte van het beroemde Chrysler Building in New York City (300 meter). Het schip heeft 14 passagiersdekken en 1.250 hutten en kan 4000 passagiers aan boord verwelkomen.

Disney Cruise Line biedt een onvergetelijke cruise-ervaring voor zowel volwassenen als kinderen. Er is entertainment voor alle leeftijden, dag en nacht. Denk aan originele theater producties, avontuurlijke dekfeesten, vuurwerk op zee, films bij het zwembad op een gigantisch scherm, film premières, ontmoetingen met Disney Figuren en nog veel meer. Voor volwassenen zijn er exclusieve zones, zoals een zwembad en zonnedek, restaurants en nachtclubs en een fitnesscentrum en Spa. Kinderen en tieners kunnen zich vermaken in themaclubs. Daarnaast biedt een Disney Cruise Line vakantie volpension in één van de gethematiseerde restaurants. Ook zijn er onbeperkt snacks, frisdrank, thee, koffie en ijs verkrijgbaar op het dek.

Disney Cruise Line viert 25e verjaardag

Op een warme zomerdag in juli 1998 begon de Disney Magic aan haar eerste reis. De wereld maakte kennis met een nieuw soort cruisevakantie waarbij families worden meegenomen in Disney verhalen. Aan boord is oogverblindende entertainment en vind je ongeëvenaarde gastvrijheid op zee. Al 25 jaar biedt Disney Cruise Line gasten unieke ervaringen op wereldwijde bestemmingen.

De 25e verjaardag wordt gevierd met bijzonder entertainment, merchandise en feestelijkheden voor geselecteerde zomerafvaarten in 2023. Gasten kunnen tijdelijke aanbiedingen boeken tijdens ‘Silver Anniversary at Sea’. Deze aanbieding is geldig op alle vijf Disney Cruise Line schepen – dus ook op de Disney Dream. De aanbieding geldt van mei t/m september 2023.

Ter gelegenheid van de 25e verjaardag is een feestlijk themalied uitgebracht dat op de Silver Anniversary at Sea cruises te horen is.

De eerste beelden!

Ingrid van Cruise-met-kinderen.com was vanmorgen vroeg bij om deze foto’s te maken: klik hier.

Boek je Disney cruise natuurlijk bij:

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger