Cruisereiziger
Testvaart

Eerste beelden: Icon of the Seas begonnen aan eerste proefvaart

Het toekomstig grootste cruiseschip ter wereld, Icon of the Seas, is vertrokken voor haar eerste proefvaart op zee. Het is een nieuwe mijlpaal in de bouw van het eerste schip in de Icon-klasse dat volgens planning in januari 2024 haar debuut zal maken. Maandagochtend vroeg verliet het nieuwe vlaggenschip van Royal Caribbean International de Meyer Turku scheepswerf in het Finse Turku, waar het in aanbouw is.

Tijdens de meerdaagse testvaart zijn er aan boord meer dan 450 specialisten die cruciale, voorbereidende tests uitvoeren met o.a. de hoofdmotoren, romp, reddingsboten en stuwmotoren. De verwachting is dat later dit jaar nog minimaal een tweede ronde aan zeetesten zal worden uitgevoerd. Volgens de scheepsbouwer wordt het nieuwe schip dan ‘tot het uiterste gedreven’.

Icon of the Seas maakt volgens planning in januari 2024 haar debuut. Het schip (250.800 brutotonnage) krijgt als thuishaven Miami en zal 8-daagse cruises varen naar het Oost-Caribisch en West-Caribisch gebied.

Foto’s: Royal Caribbean International

Benieuwd naar de eerste cruises van Icon of the Seas? Bekijk het aanbod en vraag een gratis offerte aan bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Sunweb

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger