Cruisereiziger
Bestemmingen

Super September in Hamburg met Hamburg Cruise Days

Op zoek naar een toffe bestemming voor een citytrip in september? Kies dan de veelzijdige stad Hamburg! De groenste stad van Duitsland organiseert twee ontzettend gave evenementen. Foodlovers en cruiseliefhebbers opgelet, met de festivals Hamburg Cruise Days en het Open Mouth Foodfestival maak jij een unieke september citytrip.

Hamburg Cruise Days zijn terug

Van 8 tot en met 10 september is hier het meest spectaculaire cruisefestival ter wereld. De Elbe promenade wordt gedurende deze dagen omgetoverd tot dé cruise hotspot van Europa waar je kan genieten van ‘s werelds grootste cruiseschepen en een kleurrijk aanvullend programma bestaande uit podiumacts, gastronomie en winkelmogelijkheden. Liefhebber van Duitse gezelligheid en de maritieme wereld? Dan wil je dit zeker niet missen!

De schepen die aanwezig zijn tijdens deze dagen:

Zeeschepen

  • AIDAprima – AIDA Cruises – zaterdag 9 september bij Steinwerder Cruiseterminal
  • AIDAperla – AIDA Cruises – zondag 10 september bij Steinwerder Cruiseterminal
  • AIDAsol – AIDA Cruises – zondag 10 september bij Altona Cruiseterminal
  • Artania – Phoenix Reisen – vrijdag 8 september bij Altona Cruiseterminal
  • Mein Schiff 6 – TUI Cruises – zaterdag 9 september bij Altona Cruiseterminal
  • Vasco Da Gama – Nicko Cruises – vrijdag, zaterdag en zondag (vrijdag bij Steinwerder, za/zo bij Überseebrücke)
  • World Voyager – Nicko Cruises – zaterdag 9 september bij Baakenhöft

Rivierschepen

  • MS Frederic Chopin – Thurgau Travel – zaterdag tot zondagmorgen vroeg bij Steinwerder
  • MS Sans Souci – Plantours Kreuzfahrten – vrijdagmiddag tot zaterdagmorgen vroeg bij Steinwerder.

Op zaterdagavond vindt de indrukwekkende parade, Grand Hamburg Cruise Days Parade, plaats. Deze avond varen vijf cruiseschepen in formatie de Elbe af. Dit niet te missen spektakel wordt begeleid door een indrukwekkende lichtshow, vuurwerk, muziek en commentaar van acteur Marek Erhard.

Zorg dat je tijdig een hotel boekt in de stad Hamburg. Wij boekten tijdens een eerdere editie van de Hamburg Cruise Days het hippe Hotel Henry maar uiteraard heeft Hamburg nog veel meer leuke hotels. Kijk voor meer details over het programma op www.hamburgcruisedays.com.

Eerste editie OPEN MOUTH Food Festival

Maar er is nog meer in Hamburg! Van 14 tot en met 18 september vindt de eerste editie van het OPEN MOUTH Food Festival plaats. Dit nieuwe food festival legt de focus op lokaal geproduceerde producten en de gastronomische diversiteit van Hamburg. Op diverse locaties in de stad én op het evenemententerrein in Oberhafenquartier vind je een gevarieerde mix van gastronomische belevenissen, proeverijen en natuurlijk toffe muziek.

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)