Cruisereiziger
Milieu

MSC Cruises ontvangt als eerste grote cruise rederij het Green Marine Europe label

MSC Cruises is de eerste grote rederij die de Green Marine Europe certificering heeft ontvangen, een vrijwillig milieucertificeringsprogramma voor de maritieme industrie.

Green Marine Europe is een samenwerkingsverband tussen het Noord-Amerikaanse milieucertificeringsprogramma Green Marine en de Surfrider Foundation, een toonaangevende NGO van de Europese Unie op het gebied van oceaan- en maritieme bescherming.

MSC Cruises behaalde de hoogst mogelijke score op acht prestatie-indicatoren die volgens de organisatoren ‘uitmuntendheid en leiderschap op milieugebied’ vertegenwoordigen.

De gemeten prestatie-indicatoren waren aquatische invasieve soorten, vervuilende luchtemissies – zowel zwaveldioxide als zwevende deeltjes – stikstofdioxide vervuilende luchtemissies, broeikasgasemissies, olielozingen, afvalbeheer, onderwater afgestraald geluid en verantwoorde scheepsrecycling.

Kapitein Minas Myrtidis, VP Environmental Operations and Compliance van MSC Cruises nam de prijs namens de cruisemaatschappij in ontvangst tijdens een ceremonie in Bilbao, Spanje. “We zijn enorm trots op het behalen van de hoogst mogelijke rating voor alle criteria. Het Green Marine Europe certificaat is een bewijs van het harde werk en de inzet van iedereen in ons bedrijf, zowel aan boord als aan wal, die zich gezamenlijk hebben ingezet om MSC Cruises te helpen haar duurzaamheidsdoelstellingen te behalen. ​ Onze certificering onderstreept onze sterke resultaten evenals onze inzet voor prestatieverbetering, transparantie en verantwoordelijkheid,” aldus Kapitein Myrtidis.

Ook Explora Journeys

MSC Cruises en haar zustermaatschappij en luxemerk Explora Journeys hebben toegezegd hun milieuprestaties jaarlijks te meten.  De resultaten zullen ze voor leggen aan Green Marine Europe voor een externe, geaccrediteerde verificatie. ​ Beide rederijen hebben zich ten doel gesteld om in 2050 een netto nul uitstoot van broeikasgassen te behalen.

De emissie-intensiteit van de scheepsactiviteiten van MSC Cruises is sinds 2008 met 33,5 procent gedaald. Daarom heeft het bedrijf heeft er vertrouwen in dat het in 2030 een reductie van 40 procent zal hebben bereikt.

Het vlaggenschip van de rederij, MSC Euribia, heeft in juni 2023 ‘s werelds eerste massabalansreis met een netto nul broeikasgasemissie van Frankrijk naar Denemarken gemaakt.

Bekijk de mooiste MSC Cruises bij:

Cruise Online Sunweb

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger