Cruisereiziger
Testvaart

Icon of the Seas rondt laatste proefvaart succesvol af

Het toekomstig grootste cruiseschip ter wereld Icon of the Seas is maandag teruggekeerd van haar tweede proefvaart. Het eerste schip in de Icon-klasse van Royal Caribbean International verliet de werf van Meyer Turku zondagochtend 29 oktober. Na 8 dagen en honderden succesvolle testen op zee meldde het zich weer in het Finse Turku.


‘Tijdens de proefvaart vaart zijn o.a. het geluid, de trillingen, de snelheid, de vinstabilisatoren, de automatisering en de hoofdmotorafstellingen van het geschip beproefd. Tijdens de eerste zeetesten in juni zijn informele testen en verificaties uitgevoerd of alles naar behoren werkt’, aldus Icon-projectmanager Olli Jantunen van Meyer Turku.

De bouw van de Icon of the Seas nadert na 2 jaar de eindstreep. Na de proefvaart van de Icon of the Seas zal tijdens de laatste weken op de scheepswerf de laatste hand worden gelegd aan het interieur voor de oplevering. Daarna zal het de transatlantische oversteek maken naar Miami, waarvandaan het 8-daagse cruises gaat maken naar het Caribisch gebied. Bestemmingen die worden aangedaan zijn Perfect Day at CocoCay op de Bahama’s, Cozumel in Mexico, Philipsburg in St. Maarten en Roatan in Honduras.

Foto’s: Royal Caribbean International

Wil jij varen met het grootste cruiseschip ter wereld in de Caribbean? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Sunweb

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger