Cruisereiziger
Overdracht

Carnival Jubilee overhandigd aan Carnival Cruise Line

Carnival Cruise Line verwelkomde maandag de Carnival Jubilee, het derde (LNG) schip in de Excel-klasse, tijdens een opleveringsceremonie met scheepsbouwer Meyer Werft in Bremerhaven. De Jubilee is 5 weken in Nederland geweest voor de laatste werkzaamheden en proefvaarten in en vanuit Eemshaven. Carnival Jubilee werd overhandigd aan Carnival President Christine Duffy en ook Ben Clement, Carnival’s SVP van Nieuwbouw, Renovaties & Productinnovatie, en de senior officieren van het schip.  De Carnival Jubilee is het eerste Carnival schip dat gebouwd werd in Papenburg bij Meyer Werft.

Als 26e Fun Ship in de Carnival vloot, vertrok de Carnival Jubilee daarna op haar reis naar Galveston in Texas. waar het extra capaciteit toevoegt aan één van de populairste thuishavens van de Amerikaanse cruisemaatschappij.

 

 

Eenmaal in Texas zullen Carnival Jubilee en haar team gasten voor het eerst ontvangen op 23 december. Het schip zal het hele jaar door vanuit Galveston op West-Caribische reizen van een week varen.

“Carnival Jubilee is het vijfde extra schip dat we sinds 2021 in onze vloot hebben verwelkomd en een integraal onderdeel van onze groeistrategie. Dit schip brengt ons meest dynamische aanbod van plezier naar een van onze populairste thuishavens en zal een geweldige aanvulling zijn op onze plannen om de nummer één cruisemaatschappij in Galveston te blijven,” aldus Christine Duffy, president van Carnival Cruise Line. “Van de sensatie van de achtbaan, BOLT, tot een stukje paradijs in het Serenity retreat, en nog veel meer, we bieden onze gasten die vanuit Galveston varen een nieuw niveau van plezier dat onze huidige en toekomstige activiteiten daar zal aanvullen.”

Veel schepen toegevoegd

Naast Carnival Jubilee zijn de toevoegingen aan de Carnival vloot sinds 2021 onder andere Mardi Gras (2021), Carnival Luminosa (2022), Carnival Celebration (2022) en Carnival Venezia (2023). Carnival Firenze zal zich in april 2024 bij de vloot voegen.
De Jubilee luidt een aanzienlijke capaciteitsuitbreiding in vanuit Galveston, een van Carnival’s belangrijkste thuishavens. Carnival was de eerste cruisemaatschappij die het hele jaar door vanuit Galveston voer in 2001. Het nieuwe schip heeft een ster op de boeg. Dat is een Texaans symbool van trouw van de cruisemaatschappij en door gasten en reisadviseurs in de regio.

 

Carnival Jubilee voegt zich bij Carnival Breeze en Carnival Dream in de haven als onderdeel van een uitbreidingsplan met vier schepen dat compleet zal zijn wanneer Carnival Miracle in oktober 2024 weer naar Galveston verhuist.

Bekijk deze cruises:

Cruisereizen Captain Cruise

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

2 gedachten over “Carnival Jubilee overhandigd aan Carnival Cruise Line

 • Geachte redactie,

  Schepen worden niet overhandigd maar opgeleverd.

  Een scheepswerf levert het schip op aan de rederij bij de overdracht.

  Groet,

  Reinier van de Wetering

 • Ook de redactie kan een foutje maken, we zijn allemaal mensen en geen robots.
  Deze redactie heeft in de 10 jaar nog nooit iets geschreven wat niet geheel klopt.

Reacties zijn gesloten.