Cruisereiziger
Bestemmingen

Explora Journeys maakt routes Explora I en II bekend tot 2026

Explora Journeys heeft de routes aangekondigd voor Explora I en Explora II tot april 2026.

De zorgvuldig samengestelde cruises bieden een aantrekkelijke selectie van reizen van verschillende lengtes, variërend van 6 tot 8 nachten tot langere reizen van 19 tot 21 nachten, met vertrek vanuit goed bereikbare havens zoals Barcelona, Civitavecchia/Rome, Miami of Bridgetown.

Meer tijd in de haven

De Explora Journeys cruises zijn zo ontworpen dat cruisereizigers meer tijd kunnen doorbrengen in elke bestemming door te overnachten in de haven, waardoor ze de tijd hebben om de lokale cultuur en omgeving te ervaren. Op elke bestemming biedt Explora Journeys gasten inspirerende mogelijkheden om authentieke culturele, historische en culinaire hoogstandjes te ontdekken.

“De gasten die tot nu toe met ons hebben gereisd, hebben blijk gegeven van een ongelooflijk hoog niveau van tevredenheid. Omdat het merk blijft groeien en uitbreiden, is het belangrijk dat we luisteren en reageren op feedback. We hebben daarom besloten om onze reisplanning te verfijnen.  Ik ben persoonlijk betrokken geweest bij het ontwerpen van de nieuwe reizen, waarbij ik putte uit mijn eigen reiservaringen en de persoonlijke touch toevoegde die de kern vormt van Explora Journeys, ” aldus Pierfrancesco Vago, Executive Chairman Cruise Division van de MSC Group

“We bieden nu regelmatig kortere reizen van 7 nachten aan die geschikt zijn voor wie weinig tijd heeft en we hebben ervoor gezorgd dat we goed bereikbare havens aanbieden. We weten dat tijd kostbaar is en dat echte luxe gaat over het creëren van herinneringen en betekenisvolle verbindingen – dat is de Ocean State of Mind.”

Explora I

De reizen van Explora I van oktober 2024 tot april 2025 zijn gewijzigd. Ze zal in het Caribisch gebied gaan varen om de groei van het merk in Noord-Amerika te ondersteunen. Het winterseizoen 2024-2025 zal beginnen met een grote reis van Barcelona naar het Caribisch gebied. Deze cruises bezoeken onder andere Bridgetown, Pointe-à-Pitre, St. John’s en San Juan.

Van april tot november 2025 vaart Explora I in het Middellandse Zeegebied, waar gasten kunnen genieten van de ontspannen luxe van het mediterrane leven en de smaken van de zeelucht, aromatische kruiden en citrusvruchten kunnen inademen terwijl ze een verscheidenheid aan culturele, historische en culinaire hoogstandjes ontdekken. Geniet van de ongetemde schoonheid van de oostelijke Middellandse Zee met de azuurblauwe eilanden van de Egeïsche Zee en de idyllische Dalmatische kust.

In de winter van 2025-2026 reist Explora I naar de Rode Zee en het Arabisch Schiereiland – een regio vol geschiedenis en cultuur, met geurig eten, bruisende souks of een ontsnapping naar de rust van een woestijnoase.

Explora II

De Explora II zal beginnen aan haar eerste reis van Barcelona (Spanje) naar Civitavecchia (Rome), met een bezoek aan Ibiza (Spanje), Port-Vendres (Frankrijk), het pittoreske Portofino (Italië) met olijfbomen bedekte heuvels, Monte-Carlo (Monaco) en Port Santo Stefano (Italië), een van de best bewaarde geheimen van Italië, met verborgen baaien en vuurtorens.

Ze zal dan tot november 2024 in het westelijke deel van de Middellandse Zee varen en vervolgens de Atlantische Oceaan oversteken om zonovergoten reizen naar het Caribisch gebied aan te bieden tijdens de wintermaanden.

In mei 2025 zal Explora II de zomer doorbrengen met een betoverende collectie reizen met tussenstops in cultureel rijke locaties met gemakkelijke inscheping in Barcelona of Civitavecchia/Rome.

De winter van 2025-2026 zal worden doorgebracht in het oostelijk Caribisch gebied, met warme briezen, witte zandstranden en het sprankelende blauw van de Caribische Zee, met reizen naar Pointe-a-Pitre in Guadeloupe; Roseau, Dominica; Little Bay, Montserrat en Marigot, St Martin.

De schepen van Explora Journeys bieden een verfijnde luxe. Met zes verschillende restaurants en 11 verschillende bars en lounges, worden gasten meegenomen op een culinaire ontdekkingsreis. Gasten kunnen ontspannen bij een van de vier prachtige zwembaden of een echt “thuis aan zee” vinden in de ruime suites.

Bekijk deze cruises bij:

TUI Captain Cruise

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger