Cruisereiziger

Genua (Milaan)

Genua

Aanlegplaats

Cruise schepen leggen aan in de haven van Genua bij de cruiseterminal Ponte Parodi. MSC Cruises heeft voor veel schepen haar thuishaven in Genua en ook Costa Cruises komt er graag.

Afstand naar het centrum

Lopend naar het treinstation Genova Principe is het tien / vijftien minuten. Het centrum is zeker een half uur lopen.

Genua als startpunt van je cruise

Vele schepen van MSC starten in Genua hun cruise. Het is een mooi alternatief voor bijvoorbeeld Venetië.

Met vliegtuig

Zo kun je met de auto naar Genua rijden of met het vliegtuig, eenmaal per dag rechtstreeks met de KLM. Vanaf het vliegveld neem je vervolgens een taxi  (ca. €15-20, 7 km) naar de cruiseterminals.

Je kunt ook vliegen naar Milaan en een bustransfer nemen naar Genua. Milaan heeft twee vliegvelden waarvan Linate (9 km) het dichtste bij ligt. Het tweede vliegveld Malpensa ligt op 50 km. Op Milaan kan je vliegen met o.a. KLM. Daarna kan je op verschillende manieren naar Genua:

  • met een transferbus: de meest handige oplossing met koffers
  • een auto huren
  • met een taxi of privé-transfer (meer info hier)
  • met een shuttlebus naar station Milano Centrale en daarna met de trein naar Genua station Genova Principe. Met de trein doe je er anderhalf uur over.  Van het vliegveld Milaan (twee vliegvelden) naar station Milano Centrale gaan er regelmatig shuttlebussen van diverse busmaatschappijen. De reis duurt ongeveer 20 minuten en kost vanaf €10 enkele reis.

Bezienswaardigheden en excursies in Genua

Genua ligt in het Noorden van Italië. De stad heeft een universiteit en een paar prachtige paleizen. Excursies vanaf de cruiseschepen worden aangeboden naar het aquarium van Genua en het prachtig nog onontdekte historische centrum met een wirwar aan weggetjes. Een aanrader! Er is ook een stadsstrand bij ‘Boccadasse’, oorspronkelijk een klein vissersdorpje maar nu omgeven door de stad. Kijk hier hoe je er komt met de bus.

Fietsen in Genua is een leuke manier om de stad te zien. Je fietst met een fietstour in ongeveer 2 – 2,5 uur tijd langs al het moois wat de stad te bieden heeft. Op een e-bike fiets je op een ontspannen manier naar de Boccadasse buurt. Dit kleine gedeelte is pittoresk en een verborgen parel met gekleurde huisjes. Dit kleine vissersdorpje zal je een totaal andere kant van de stad zien. Een aanrader!

Tip! Ik raad je ook aan om tickets voor de bezienswaardigheden in Genua vooraf te kopen. Wel zo handig 🙂 en soms zelfs goedkoper, zoals voor het aquarium:

 
 

Milaan

Milaan is de stad van de mode. Slenteren door de vele winkelstraten is een must voor modeliefhebbers in deze modestad. Bezoek ook de prachtige kathedraal met een immens plein ervoor, of een van de voetbalstadions.

Tip! Ik raad je ook hier aan om tickets voor de bezienswaardigheden zoals de kathedraal in Milaan vooraf te kopen. Zo sta je niet in de hitte in een wachtrij. Volg de link hieronder en koop hop-on-hop-off bus tickets, last-minute tickets en skip the line (snelle toegang) tickets!

 

Kijk welke cruise naar Genua gaat:

ANWB Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen MSC Cruises Stip Sunweb TUI 

 

 

 

One thought on “Genua (Milaan)

  • Genua is een plaats die niet heel erg toeristisch is. De mensen hier spreken amper Engels. Dit was voor ons de minst interessante plaats van de cruise. Dit was tevens onze opstapplaats. We zij op Genua gevlogen en dat was hierdoor ideaal. Taxi-prijzen kennen een standaard waardoor je een vaste prijs betaald bij iedere taxi tussen centrum en luchthaven.

Reacties zijn gesloten.

Cruisereiziger