Cruisereiziger

Sorrento (Capri)

Sorrento (Capri)

Aanlegplaats

In Sorrento moeten cruise schepen verplicht tenderen in de baai voor Sorrento. De stad wordt in het algemeen aangedaan door de kleinere cruiseschepen. Grote cruiseschepen wijken veelal uit naar het nabijgelegen Napels.  Met tenderboten worden passagiers naar de haven gebracht van Sorrento. Meestal zo’n 10 minuten varen.

Afstand naar het centrum van Sorrento

Sorrento

De stad Sorrento biedt shuttlebussen aan die cruisepassagiers naar het centrale plein van Sorrento brengen. Het is ook mogelijk om lopend naar het stadje te gaan of gebruik te maken van een lift (1,00 euro per persoon). De wandelroute en lift liggen richting de betaalde stranden. Vervolgens begint het wandelpad omhoog de rotsen op,waarbij je in ongeveer 10 minuten boven bent.

De lift bevindt zich bij het begin van dat wandelpad.

capriCapri

Veel cruisepassagiers gaan vanuit Sorrento naar Capri. Bij aankomst van de tenderboot kunnen tickets gekocht worden zodra je de haven verlaat bij de ferry ticketverkooppunten. Een ticket kost gemiddeld 15 euro (enkeltje). Afhankelijk van het tijdstip kan deze goedkoper of duurder uitvallen. Op je ticket staat precies vermeld hoe laat de fast ferry vertrekt. De tocht duurt ongeveer 30 minuten.  De ferry’s gaan vrij onregelmatig, afhankelijk van de te verwachten drukte.

Bezienswaardigheden en excursies vanuit Sorrento

Sorrento heeft een overzichtelijk centrum met een aantal gezellige toeristische straatjes. De streek staat bekend om de Limoncello en veel toeristenwinkels verkopen allerlei gerelateerde producten waarnaar toe je uiteraard op excursie kunt vanuit de cruise rederijen. Een treintje rijdt toeristen rond. 

Niet te missen op Capri is een bezoek aan het centrum van Anacapri met de vele  luxe winkels, hotels en de Tuinen van Augustinus (1 euro per persoon entree). Kleine lokale bussen en taxi’s rijden van de ferry haven naar het centrum van Anacapri. Het is ook mogelijk om zelf naar boven te lopen (half uur) op goede paden tussen de tuinen en huizen door.

 

 


Kijk welke cruise naar Sorrento gaat:

ANWB Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen MSC Cruises Stip Sunweb TUI 

 

Cruisereiziger