Cruisereiziger

Bergen

Bergen

Aanlegplaats

Cruise schepen meren aan op verschillende kades in Bergen. Cruises van kleinere schepen liggen nabij de oude haven. Grotere cruiseschepen krijgen een plek bij een van de containerterminals. Wil je precies weten waar je cruiseschip die dag aanmeert? Klik hier.

Bergen als inschepingshaven

Bergen is voor rederij Hurtigruten en Havila een belangrijk beginpunt voor alle cruises die naar het Noorden van Noorwegen gaan, als onderdeel van de postroute naar Kirkenes. Ook andere rederijen gebruiken Bergen meer als inschepingshaven.

Je vliegt gemakkelijk naar Bergen vanaf Amsterdam in anderhalf uur (ca. €200).

Tip: Je bagage kan je tijdelijk handig kwijt bij een van de bagagepunten van Radical Storage, voor een klein bedrag.

Afstand naar de stad

Cruisepassagiers die nabij de oude haven aanmeren, hoeven slechts een klein eindje te lopen.

Wanneer je aankomt bij een van de andere kades zorgt de stad Bergen voor gratis shuttlebussen. Deze brengen de passagiers tot in het centrum naast het meer in het park. Ook vertrekken bij de andere kades Hop-On-Hop-Off bussen die vlakbij starten. Plattegronden worden gratis verstrekt door de VVV bij de kade.

Bezienswaardigheden en excursies in Bergen

Bergen centrum is erg overzichtelijk. De hoofdbezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar. De vismarkt en de oude pakhuizen in het gedeelte Bryggen zijn een must-see.

Daarnaast biedt de funicular (soort tandradbaan) een mooi uitzicht op de stad. Boven op de berg staat een restaurant en is een wandelroute die naar beneden gaat. Tip! Wanneer het erg druk is met cruiseschepen, ga dan direct ‘s morgens naar deze populaire attractie. De entree is vlak bij de Vismarkt.

Bij de Vismarkt vertrekken dagelijks fjorden cruises, die schitterende tochten door onder andere kleinere fjorden (Fjordcruise til Mostraumen) maken.

Meer informatie: 

Voor meer info over Bergen ga je naar de Tourist Information. De folder van de VVV geeft veel informatie: klik hier. Bij de Vismarkt bevindt zich het pand van de VVV, met gratis Wifi. Openingstijden zijn:

  • juni, juli en augustus: 8:30 tot 22:00   mei en september: 9:00 tot 20:00
  • overige maanden: maandag – zaterdag 9:00 tot 16:00

Tip!

Regel vooraf goedkoper je excursies en bespaar veel geld:

 

Je kunt ook onder leiding van een Nederlandse gids een fietsexcursie maken bij Baja Bikes:

Bekijk deze fietsexcursie bij Baja Bikes >>

Kijk welke cruises naar Bergen gaan:

ANWB Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen MSC Cruises Stip Sunweb TUI 

Lees het laatste cruisenieuws over Bergen

Met dank aan Jeroen!

Terug naar Bestemmingen – Noorwegen

Wil je echt alles weten over een Fjordencruise? Ga dan naar Fjordencruises.nl Daar vind je meer informatie over Noorse havens, routes en rederijen die naar Noorwegen varen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cruisereiziger