Cruisereiziger

Kusadasi

Kusadasi

Aanlegplaats

De cruise schepen leggen aan nabij het centrum van de stad Kusadasi aan een moderne cruiseterminal waar een klein winkelcentrum is gevestigd. Je gaat hier eerst verplicht doorheen naar buiten de cruiseterminal.

Het laatste cruise nieuws over Kusadasi

Lees wat Cruisereiziger zelf in Kusadasi heeft beleefd in de Blog: Nieuw Amsterdam

Afstand naar stad

Slechts de straat oversteken en dan bevind je je al snel in de gezellige winkelstraten van de stad Kusadasi. Met een taxi kan je gemakkelijk naar de stranden die iets verderop liggen, zoals Lady’s Beach. (voor een paar euro)

 

Bezienswaardigheden en excursies in Kusadasi

Kusadasi heeft een uitgebreid centrum/bazaar met veel toeristische winkels. Een stukje verderop ligt de winkelstraat waar de lokale inwoners hun inkopen doen.

De belangrijkste reden als cruisemaatschappij om Kusadasi te bezoeken is de nabijheid van de oude stad Efeze. De omgeving rond Efeze is het belangrijkste archeologische gebied van Turkije, en een van de grootste opgravingen uit de Griekse oudheid. De opgravingen zijn moeilijk met het openbaar vervoer te bereiken. Een taxi nemen of een excursie boeken zijn de beste opties. Zorg wel dat je een gids bij je hebt in Efeze, die kan de juiste historische informatie verschaffen om het meest uit het bezoek te halen.

Ook het huis van MaEfezeria is een bestemming die excursies aandoen. Het huis is herbouwd, en is tegenwoordig een bedevaartplaats voor christenen en moslims. Het huis ligt op ca. 7 km van Selcuk en nabij Efeze.

Bij excursies worden er vaak stops aangeboden bij traditionele tapijtknoperijen waar men met veel grandeur tapijten probeert te verkopen.

Boek snel je excursies vooruit én goedkoper:

Bekijk welke cruise naar Kusadasi gaat:

Captain Cruise Corendon – Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *