Cruisereiziger

Cuba

Cuba

Cuba is een eilandengroep dat bestaat uit meer dan 4000 eilanden waarvan het eiland Cuba de grootste en bekendste is, en wordt bezocht door een select aantal cruise schepen.

Het hele jaar door is het boven de 24C. In de zomermaanden kan het vrij vochtig zijn en is ook het ‘regen’seizoen. Je kunt dan aan het einde van de middag en avond af en toe een bui verwachten.  Tot half november heb je het risico op een orkaan, storm of ander hevig weer. Let wel op de onderstaande visum-vereisten.

Visum

Wanneer je aan land gaat in Cuba, heb je een visum nodig. Deze kan je vooraf regelen in Nederland bij het Consulaat in Rotterdam. Bij verblijf korter dan 30 dagen is een Tourist Visa voldoende. Er zijn rederijen (Royal Caribbean e.a.) die een visum voor je kunnen verzorgen aan boord. Dat kost ongeveer $75. Let goed op de voorwaarden van de rederij. Zo ben je verplicht een Amerikaans ESTA of een Canadees eTA te hebben, anders kan de rederij het visum niet voor je regelen.

Geen Amerikaanse schepen

Nadat een aantal jaar lang Amerikaanse rederijen welkom waren in Cuba, is dit weer teruggedraaid. Alleen schepen die toestemming hebben, mogen nu het land bezoeken. Denk dan voornamelijk aan de Europese rederijen.

Bestemmingen in Cuba:

  • Havana
  • Cienfuegos
  • Santiago de Cuba
  • Isla de La Juventud

Welke cruise gaat naar Cuba?

Cuba wordt vaak opgenomen in West-Caribische cruises. In deze routes bezoek je dan ook bijvoorbeeld Jamaica, Grand Cayman eilanden en de Dominicaanse Republiek.

Bekijk welke cruises naar Cuba gaan:

Captain Cruise Corendon – Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

Lees het laatste cruisenieuws over Cuba

Terug naar Midden-Amerika