Amsterdam

Aanlegplaats

De cruiseterminal van Amsterdam, de Passenger Terminal (PTA), ligt op 10 minuten loopafstand van de achterkant van het Centraal Station in Amsterdam. Aardig is de webcam van de cruiseterminal waar je precies kan zien of je schip al aangemeerd is.

Het adres van de Cruiseterminal:

Passenger Terminal Amsterdam (PTA)
Piet Heinkade 27
1019 BR Amsterdam

Hoteltips

Een heel erg populair hotel bij cruisereizigers is het Mövenpick hotel dat in het gebouw van de cruiseterminal ligt. Aan de overkant ligt het Jakarta hotel met uitzicht op je cruiseschip. Mocht je met de auto graag willen aanreizen, denk dan ook eens aan bijvoorbeeld de Schiphol hotels die een parkeerservice aanbieden voor 1 of 2 weken. Je bent dan vaak voor een mooie prijs klaar.

Fietsen in Amsterdam

Met de fiets overzie je Amsterdam het beste. De afstanden zijn best behoorlijk en met de fiets kom je gemakkelijk naar de beste plekken.

Meer over de fietsen in Amsterdam

 

Wat kan je doen in Amsterdam?

Amsterdam biedt je geweldige attracties en historische plekken. De must-see (maar drukke) plekken zijn het Van Gogh Museum, Rijksmuseum en het Anne-Frankhuis. Twee tips wil ik je meegeven: ga eens op rondvaart door de Amsterdamse grachten, echt een leuk uitje om Amsterdam van een andere kant te zien. Tickets zijn hier verkrijgbaar. Een verrassend uitje is This is Holland waarbij je over Nederland heen gaat vliegen in fantastische 5d beleving. Handig! Boek vooraf je tickets hier.

Andere handige tickets die je beter vooraf boekt, zijn:


Cruisen vanuit Amsterdam

Vanuit Amsterdam vertrekken elk jaar veel cruiseschepen voor cruises door heel Europa. Wil je graag weten welke schepen dit jaar vanaf Amsterdam varen? Wij hebben alle informatie alvast voor je opgezocht. Lees ook eens “Welke schepen vertrekken uit Amsterdam?

Vertrekjaar
2022
2023
2024
2025
Rederij
AIDA Cruises
Azamara Club Cruises
Celebrity Cruises
Costa Cruises
Crystal Cruises
MSC Cruises
Holland America Line
Norwegian Cruise Line
Oceania Cuises
Royal Caribbean
Prijs
Onder €500
€500-€1000
€1000-€1500
€1500-€2000
€2000-€2500
Boven €2500

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel Stip TUI

Parkeren

Dichtbij de cruiseterminal zijn diverse parkeergarages voor kort parkeren. Ook zijn een van de vele P+R parkeerplaatsen een goed alternatief. P+R Zeeburg ligt erg gunstig. De tram stopt voor de cruiseterminal. Betaalbaar zijn ook de parkeermogelijkheden op luchthaven Schiphol.

Cruiseterminal AmsterdamAfstand naar stad

Lopend is het tien minuten naar het Centraal Station. Lopend is het een half uurtje naar de Dam. Met de tram is het slechts 10-15 minuten.

Bezienswaardigheden/excursies

Amsterdam biedt zoveel, wat te denken van het Anne Frankhuis, het Van Goghmuseum, de Hermitage, Artis en het Rijksmuseum met de Nachtwacht?

 

Cruiseschip aankomsten

Wil je weten welke cruiseschepen dit jaar in Amsterdam aanmeren? Kijk hier: Aankomsten Amsterdam

Terug naar BestemmingenNederland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.