Dag 4: MSC Magnifica – Aankomst in Amsterdam

Het is 03:41 uur ’s nachts als we wakker worden. Het is dit keer niet de harde zeewind die tegen ons raam beukt, maar een zoemend geluid dat steeds meer aanzwelt aan onze linkerzijde van de MSC Magnifica. Nieuwsgierig lopen we het balkon op en zien in het pikkedonker een helikopter hangen met groot licht aan de onderkant. Langzaam wordt vanuit de helikoper via een touw iets of iemand afgedaald op het schip. Zo snel als de helikopter gekomen is, vliegt deze ook weer weg. Druk speculerend over de reden (ophalen patient, brengen pilot  enz.) zoeken we ons bed weer op om nog een paar uur te slapen.

AmsterdamOm 07:30 uur gaat de wekker en als we het raam uitkijken naderen we alweer de cruiseterminal in Amsterdam, vergezeld door de pilot die de MSC Magnifica uiteindelijk weer netjes op de plek zet waar we vrijdag vertrokken. Het lijkt alweer heel lang geleden! Complimenten voor de kapitein en zijn bemanning die ondanks de veranderlijke weeromstandigheden het schip toch maar weer mooi door de nauwe sluis van IJmuiden heeft geloodst terwijl wij in dromenland waren. We pakken onze laatste handbagage in en nemen vervolgens afscheid van onze prachtige hut en de vriendelijke kamerjongen, voor zijn uitstekende service.

Om 08:30 uur lopen we het buffetrestaurant in om voor de laatste keer ons tegoed doen aan de heerlijke croissants, hashbrowns, chocolademuffins en fruit. We proberen nog maar even niet aan morgen te denken als we weer onze eigen boterhammetjes moeten smeren. Na het betalen van de rekening, die ’s nachts onder de deur is geschoven, van de aan boord gemaakte kosten (kan via creditcard of cash) bij de receptie lopen we naar de L’Ametista Lounge, een van de verzamelplekken voor het ontschepen. Om deze procedure vlotjes te laten verlopen zijn de passagiers afhankelijk van dek ingedeeld op kleur. Als jouw kleur wordt omgeroepen mag je het schip verlaten. 

msc magnifica

Als onze kleur geel wordt genoemd nemen we afscheid van enkele vaste bezoekers, echte cruisefanaten, van onze website die we tijdens deze cruise in levende lijve hebben ontmoet. Bij de uitgang worden we uitgezwaaid door een kok, kamermeisje en ober die in rij staan opgesteld. Beneden in de cruiseterminal zien we onze koffer, die we gisterenavond buiten onze hut hebben geplaatst, weer terug. Op naar huis naar de dagelijkse gang van zaken. We hebben vier dagen genoten van een heerlijk schip, het goede eten en de prima service. Een dergelijke korte cruise is met een prima prijs-kwaliteit verhouding uitstekend geschikt voor mensen die het cruisen eens uit willen proberen, maar ook voor ervaren cruisereizigers die het cruisegevoel weer even willen pakken!

 

Lees ook:

Cruises zijn boekbaar bij:

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.