MSC Meraviglia Live Verslag Dag 3 – La Valletta

De MSC Meraviglia is gisterenavond 6 uur later dan gepland vertrokken uit Messina richting haar tweede bestemming van onze cruise, La Valletta. Ik ging er daarom al min of meer vanuit dat we ook op een later tijdstip zouden aankomen in de prachtige hoofdstad van Malta. Niets is minder waar, want als ik rond 08:00 uur mijn balkon opstap, varen we al de grootste natuurlijke haven van Europa binnen. Vanaf het middendek (met name dek 15) zie ik hoe de historische stad al baadt in het zonlicht.

Het vlaggenschip van MSC Cruises meert aan bij Valletta Waterfront, halverwege de haven. Het centrum van Valletta ligt hoger op 1 kilometer afstand. Er zijn verschillende opties om daar te komen. Je kan de steile helling oplopen, een taxi, treintje of traditionele koets pakken of tegenwoordig ook met de lift gaan. Je betaalt 1 euro voor een enkeltje. Sportievelingen kunnen gratis de naastgelegen trap nemen. Het brengt je naar het fort waar je een mooie plek hebt om je cruiseschip te fotograferen.

Het is goed toeven in het gezellige hart van de stad met diverse bezienswaardigheden die op loopafstand te bezoeken zijn. Tijdens mijn korte rondje kom ik wel tot de conclusie dat er veel is veranderd sinds mijn laatste bezoek jaren geleden. De historische toegangspoort heeft helaas plaatsgemaakt voor een modernere versie. Ook de karakteristieke kleurrijke plaatselijke bussen die je naar de andere plaatsen op het eiland brengen zijn vervangen.

Bij terugkomst besluit ik voor de lunch om het Italiaanse specialiteitenrestaurant Eataly Food Market op de Promenade eens uit te proberen. Het is een van de twee restaurants (naast het meer formele Eataly Ristorante Italiano) van dit merk waar MSC Cruises een samenwerking mee heeft. Het staat voor kwalitatief hoogwaardig, maar toch betaalbaar regionaal Italiaans eten met een lokale twist. Het is dan ook smullen van de voorgeschotelde antipasti en spaghetti met passende droge witte wijn.

Voldaan sta ik een uur later weer op de Galleria Meraviglia, de 96 meter centrale promenade in het midden van het schip voorzien van winkels, restaurants en winkels. Op de binnenplaats, die bestaat uit 2 verdiepingen, is de gehele dag door bedrijvigheid met muziek, feestjes en entertainment. Het absolute hoogtepunt van de promenade is de gigantische 480 m² LED-scherm, de langste op zee. Gedurende de dag verandert dit unieke plafond in verschillende motieven waardoor je je steeds in een andere setting waant bijvoorbeeld een kathedraal. Indrukwekkend om te zien.

De rest van de middag gebruik ik, als vader van een 2-jarige cruisereiziger om te kijken of de MSC Meraviglia ook geschikt is voor families met kinderen. Ik laat me informeren door het vriendelijke personeel van de kidsclubs, die me een privé-rondleiding geven. Ze laten mij de aparte ruimtes en passende faciliteiten en activiteiten zien voor Baby’s (1-3 jaar) inclusief opvang, Mini en Juniors (3-11 jaar) en Teens (12-14 jaar en 15-17 jaar). MSC is hiervoor o.a. samenwerkingen aangegaan met Chicco en LEGO.  Hier zou ik met een gerust hart mijn kleine dreumes achter laten!

In de avond is het vervolgens tijd voor actie. De Sportsplaza op dek 16 is de plek voor sport en spelletjes voor jong en oud. Terwijl op het Sportplex (overdekte sportzaal) passagiers een partijtje voetbal spelen kruipen wij in de huid van Max Verstappen in de F1-simulator (10 euro) en doen we een wedstrijdje (2 auto’s). Dat blijkt nog niet makkelijk, maar wel gaaf om te doen. Dat geldt ook voor de 4D-cinema (8 euro) waar je reactievermogen met een lasergun op de proef wordt gesteld. Je kan daarnaast ook nog vliegen met de Flight Simulator (12 euro) en bowlen. Plezier gegarandeerd.

Lees alle dagen:

Cruisereiziger Marco cruist mee op de MSC Meraviglia, op uitnodiging van MSC Cruises, van Napels naar Barcelona met stops in Messina (Italië) en La Valetta (Malta).

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!