Cruisereiziger
Testvaart

Tweede zeetest voor Costa Venezia afgerond

De Costa Venezia heeft gisteren haar tweede serie van zeetesten afgerond. Het schip vertrok op 18 januari en keerde op 23 januari weer terug naar Fincantieri in Monfalcone, nabij Triëst. De eerste zeetest vond eind december plaats.

De oplevering van de Costa Venezia staat bijna op stapel. Het schip wordt namelijk op 1 maart gedoopt in Triëst. De doopceremonie zal voor de inwoners van de stad mee te volgen zijn op het grote plein Piazza dell’Unità d’Italia nabij de cruiseterminal. Vele gasten uit China, Korea en Japan zullen te gast zijn. De Costa Venezia zal na haar doop naar Azië gaan, waar het schip zal gaan rondvaren.

Op vrijdag 8 maart, een week na de doop, vertrekt de Costa Venezia vanuit Triëst voor een 53-daagse reis naar China, in de voetsporen van Marco Polo. Via de Middellandse Zee, het Midden-Oosten en Zuidoost- en Oost-Azië komt het op 18 mei 2019 aan in haar eindhaven Shanghai. Vervolgens zal het door heel Azië cruises gaan maken. De Costa Venezia wordt het grootste cruiseschip van Costa in China. In 2020 volgt een nieuw zusterschip, waarvan eerder dit jaar het eerste stuk staal werd gesneden bij Fincantieri.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)