Botsing riviercruiseschip Viking Idun op Westerschelde

Riviercruiseschip Viking Idun van Viking River Cruises is gehavend na een botsing met een tankerschip op de Westerschelde. Het ongeval gebeurde na middernacht. De Viking Idun (uit 2012) was onderweg van Antwerpen naar Gent en had 171 mensen aan boord.

Na de botsing werd het riviercruiseschip naar Terneuzen gesleept, waar ambulancepersoneel de vijf gewonden heeft verzorgd. Passagiers mochten aan boord blijven.

Vanmorgen wordt bekeken welke schade de beide schepen precies hebben. De Viking Idun is in ieder geval aan de voorkant flink beschadigd.

Viking River Cruises heeft in Europa meer dan 50 riviercruiseschepen varen, naast de 6 cruiseschepen op zee. Waarvan de Viking Sky op 23 maart in grote problemen geraakte voor de Noorse kust. De motoren waren uitgevallen in zeer zwaar weer waardoor het schip geëvacueerd moest worden.

Viking Idun is een luxe riviercruiseschip met 95 hutten. Een groot aantal hutten heeft een balkon of een Frans balkon voor de passagiers. Daarnaast is het zonnedek luxe ingericht met veel zitjes, een kruidentuin en putting green. Aan de voorkant van het schip is een terras voor passagiers waar ook gegeten kan worden. De Viking Idun kwam samen met vijf andere rivierschepen van Viking in de vaart in 2012.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)