Botsing riviercruiseschip Viking Idun op Westerschelde

Riviercruiseschip Viking Idun van Viking River Cruises is gehavend na een botsing met een tankerschip op de Westerschelde. Het ongeval gebeurde na middernacht. De Viking Idun (uit 2012) was onderweg van Antwerpen naar Gent en had 171 mensen aan boord.

Na de botsing werd het riviercruiseschip naar Terneuzen gesleept, waar ambulancepersoneel de vijf gewonden heeft verzorgd. Passagiers mochten aan boord blijven.

Vanmorgen wordt bekeken welke schade de beide schepen precies hebben. De Viking Idun is in ieder geval aan de voorkant flink beschadigd.

Viking River Cruises heeft in Europa meer dan 50 riviercruiseschepen varen, naast de 6 cruiseschepen op zee. Waarvan de Viking Sky op 23 maart in grote problemen geraakte voor de Noorse kust. De motoren waren uitgevallen in zeer zwaar weer waardoor het schip geëvacueerd moest worden.

Viking Idun is een luxe riviercruiseschip met 95 hutten. Een groot aantal hutten heeft een balkon of een Frans balkon voor de passagiers. Daarnaast is het zonnedek luxe ingericht met veel zitjes, een kruidentuin en putting green. Aan de voorkant van het schip is een terras voor passagiers waar ook gegeten kan worden. De Viking Idun kwam samen met vijf andere rivierschepen van Viking in de vaart in 2012.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.