Cruisereiziger
BuffetrestaurantEten en drinkenPersoonlijke blogReisverslagRestaurantSpecialiteitenrestaurant

Zum Wohl! Eet smakelijk op de AIDAnova

De AIDAnova heeft talloze restaurants aan boord. AIDA Cruises zet hiermee de lijn voort die op de AIDAprima en AIDAperla is ingezet: een grote keuze aan buffetrestaurants, specialiteitenrestaurants zonder toeslag en a la carte restaurants. Wij vertellen je alle ins & outs over deze restaurants.

A la carte restaurants

Op de AIDAnova zijn drie a la carte restaurants en een dinerspektakel, ofwel restaurants waar je voor je diner betaalt. Op de AIDAnova zijn dit Rossini, Sushi House, Churrascaria en The Time Machine. Voor deze gelegenheden betaal je overigens redelijke prijzen. De drankjes reken je per stuk af.

Zo kan je dineren in het ‘fine dining’  restaurant Rossini waar je kiest uit een smaakvol 3- of 6-gangenmenu voor een vaste prijs. Overigens zijn deze prijzen wel afhankelijk van een zeedag of een havendag. Zo betaal je voor een 3-gangen menu op een inschepingsdag slechts €19,90 (excl. dranken) en op een zeedag €26,50. Voor een 6-gangen menu betaal je altijd €34,50. Éen dag per week wordt een 8-gangen menu voor €44,50 aangeboden en een speciaal menu ‘Rossini Einmal anders’ voor €48,00.  Alles bij elkaar schappelijke prijzen.

Zelf mocht ik een 6-gangen diner proeven waarbij ik érg positief verrast ben over de hoge kwaliteit van het eten.

De Aziatische keuken vind je terug bij de Sushi en Teppanyaki aan boord. Deze ruimtes zijn voorzien van talloze kersenbloesem bomen waar ook foto-workshops over worden gehouden.  Een drankje doe je vooraf bij de bijbehorende smaakvol ingerichte Tokyo bar.  De Sushi bar biedt een menukaart waar je per stuk sushi (en ook sashimi, nigiri en maki) kunt bestellen vanaf €2,50 per stuk. Wil je voor een menu gaan, dan raad ik je de combinatie items aan, vanaf €12,50 (9 stuks).

Ben je een vleesliefhebber dan heb je een smakelijke avond in Churrascaria, een Argentijns Steakhouse. De aanrader is meedoen aan de Rodizio (€28,50) waarbij je ober langs komt met grote spiezen vlees waar hij voor jou ter plekke een plakje vanaf snijdt. Daarnaast kan je in dit restaurant per gerecht bestellen zoals verschillende soorten steaks.

Een bijzonder a la carte restaurant is tot slot The Time Machine. Dit is een diner/show restaurant waar op vaste tijdstippen een diner met entertainment wordt opgevoerd.

Specialiteitenrestaurants

Aan boord van de AIDAnova zijn vijf specialiteitenrestaurants die inclusief in de prijs zijn, maar waar je de drankjes los afrekent. De maaltijden zijn er overigens prima en je bent ook daar een avondje uit! En, persoonlijk, vind ik de maaltijden beter dan in de buffetrestaurants. Veel mensen waardeerden deze restaurants en vrijwel elke avond waren alle tafels gevuld. Voor deze restaurants raad ik je aan om te reserveren, ofwel vooraf ofwel aan boord. De specialiteitenrestaurants zijn Best Burger @ Sea, Brauhaus, French Kiss – Die Brasserie, Ocean’s – Das Fischrestaurant, en Ristorante Casa Nova.

Bij de Best Burger @ Sea eet je heerlijke burgers die dus inclusief in de prijs zijn. Daarbij worden frites en salade geserveerd. Loop vooral even langs de open keuken zodat je ziet hoe in dit populaire restaurant de hamburgers gemaakt worden.

Het Brauhaus doet je denken aan de grote Duitse tv-shows waar iedereen aan lange tafels zit en gezamenlijk feestviert met een pul bier. Aan boord is dit de plek waar bier gebrouwen wordt van zeewater. Twee biermeesters maken wekelijks 2 of 3 keer per week genoeg bier voor iedereen. Momenteel wordt het Maibock gebrouwen dat over 4 weken klaar is voor de gasten.

In French Kiss – Die Brasserie waan je je in de sfeer van de Can Can en een Parijse nachtclub. Je kunt er ook uitgebreid ontbijten. Ga je dineren in French Kiss? Neem dan zeker even een drankje in de smaakvol ingerichte bar.

Een behoorlijk groot restaurant is Ocean’s – Das Fischrestaurant, met zoals de naam al zegt, visspecialiteiten. Een bijzonder plafond zorgt ervoor dat je je in de zee waant.

Ristorante Casa Nova is het Italiaanse restaurant met intieme hoekjes en gordijnen die voor een romantisch sfeertje zorgen.

 

Tot slot biedt de AIDAnova ook Streetfood aan met döner kebab, currywurst of een sandwich. Dit is meer een afhaal counter met daar tegenover een kleine ruimte om je net uitgekozen lekkers op te peuzelen.

Buffetrestaurants

De populaire buffetrestaurants van de andere AIDA schepen zijn ook op de AIDAnova te vinden: Bella Donna, East Restaurant, Fuego Restaurant (met pizzeria en kinderbuffet), Markt Restaurant en het nieuwe Yachtclub Restaurant. Sommige van deze restaurants hebben aan weerszijden terrassen op het buitendek voor als je buiten wilt eten. Al deze restaurants bieden tijdens de maaltijden koffie/thee en bv huiswijn aan in een karaf. Er zijn drank-stations waar je je drankje kunt halen.

Nieuw bij AIDA is het Yachtclub restaurant met, je raadt het al, een mediterrane St. Tropez achtige sfeer. Cool zijn de wandversieringen met bewegende schepen op LED schermen. Ze varen zo van het scherm af!

Het Marktrestaurant, Bella Donna en East zijn de andere buffetrestaurants, die in de ochtend/middag en avond geopend zijn. De gerechten per restaurant variëren: het Bella Donna biedt mediterrane gerechten, het kleinere East uiteraard Aziatische gerechten en het Markt restaurant richt zich op versbereide producten.

Tip voor als je ‘s avonds naar de buffetrestaurants toe gaat: ga direct na of vlak na de opening van elk restaurant, zo heb je een mooi plekje.

Als laatste restaurant wil ik je graag Fuego laten zien, het familierestaurant met pizzagedeelte. Dit restaurant ligt fijn bij alle speelgebieden voor kinderen (zwembad, speelplaats en sport/ontspanningsgebied Four Elements). Kinderen kunnen aan een verlaagd buffet hun eigen eten opscheppen en het meest populair in dit restaurant, is de softijsmachine waar ze zelf ijs mogen tappen! Voor de kleine baby’s is er een babycorner waar de ouders melk en hapjes klaar kunnen maken/verwarmen.

Miriam reisde onlangs vier dagen mee op de AIDAnova van Tenerife via Fuerteventura, Lanzarote naar Gran Canaria. Het eerste LNG cruiseschip ter wereld, heeft 2626 hutten. Maximaal kunnen 6600 gasten mee op dit schip dat in december 2018 in de vaart kwam.

Lees meer over onze reportage op de AIDAnova:

De komende zomer vaart het schip wekelijks vanuit Palma de Mallorca. In het winterseizoen van 2020/2021 vaart het schip weer bij de Canarische Eilanden. Vraag een offerte aan bij:

CruiseOnline Cruisereizen Stip TUI Captain Cruise Corendon 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)