(Update) Covid-19 verdachte reiziger aan boord van Seadream I

Update: 13/11

Inmiddels is gebleken dat zeven passagiers na twee testen positief getest zijn. Het gaat om een koppel en 5 uit één gezelschap. Eén passagier is opgenomen in het ziekenhuis. Alle gasten zijn verder nog in quarantaine aan boord. De positief geteste passagiers worden van boord gehaald. 

Diverse media melden dat aan boord van de eerste cruise van Seadream I in het Caribisch gebied een voorlopig positieve test is gedaan bij een cruisepassagier. Alle gasten op het ultraluxe jacht kregen daarop te horen dat zij direct in quarantaine moesten in hun eigen kamer.

Seadream heeft half oktober Rotterdam aangedaan toen zij vertrok naar het Caribisch gebied om vanuit Barbados 1-weekse cruises te maken.

Veiligheidsprocedures

Elke passagier moest bij inscheping een recent negatief testresultaat kunnen laten zien. Daarnaast voerde de rederij bij aankomst een sneltest uit.

Naast talloze maatregelen aan boord, krijgen gasten om de zoveel dagen nogmaals sneltesten doorgevoerd. Tijdens een van deze laatste testen aan boord bleek dus een voorlopig positief resultaat. Dit kwam enige tijd geleden ook voor bij een cruise van TUI.
De huidige cruise startte zaterdag 7 november in Barbados en lag, bij het bekend worden van de situatie, bij de Grenadines, een eilandengroep. Het schip ligt inmiddels alweer bij Barbados. Seadream kan maximaal 112 gasten en 95 crew aan boord meenemen.

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.