(Update) Covid-19 verdachte reiziger aan boord van Seadream I

Update: 13/11

Inmiddels is gebleken dat zeven passagiers na twee testen positief getest zijn. Het gaat om een koppel en 5 uit één gezelschap. Eén passagier is opgenomen in het ziekenhuis. Alle gasten zijn verder nog in quarantaine aan boord. De positief geteste passagiers worden van boord gehaald. 

Diverse media melden dat aan boord van de eerste cruise van Seadream I in het Caribisch gebied een voorlopig positieve test is gedaan bij een cruisepassagier. Alle gasten op het ultraluxe jacht kregen daarop te horen dat zij direct in quarantaine moesten in hun eigen kamer.

Seadream heeft half oktober Rotterdam aangedaan toen zij vertrok naar het Caribisch gebied om vanuit Barbados 1-weekse cruises te maken.

Veiligheidsprocedures

Elke passagier moest bij inscheping een recent negatief testresultaat kunnen laten zien. Daarnaast voerde de rederij bij aankomst een sneltest uit.

Naast talloze maatregelen aan boord, krijgen gasten om de zoveel dagen nogmaals sneltesten doorgevoerd. Tijdens een van deze laatste testen aan boord bleek dus een voorlopig positief resultaat. Dit kwam enige tijd geleden ook voor bij een cruise van TUI.
De huidige cruise startte zaterdag 7 november in Barbados en lag, bij het bekend worden van de situatie, bij de Grenadines, een eilandengroep. Het schip ligt inmiddels alweer bij Barbados. Seadream kan maximaal 112 gasten en 95 crew aan boord meenemen.

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)