Nieuwe Disney cruiseschepen komen twee jaar later

Disney Cruise Line heeft bekendgemaakt tijdens de kwartaalresultaten van de rederij dat hun nieuwe cruiseschepen, de zesde en zevende, worden uitgesteld tot 2023 en 2025. De oorspronkelijke planning ging uit van 2022 respectievelijk 2024. De twee nieuwe cruiseschepen hebben nog geen naam.

Toch zal in 2022 voor de Disney fans een nieuw schip aan de vloot worden toegevoegd. Dat komt doordat de oplevering van de Disney Wish is verschoven van eind 2021 naar de zomer van 2022. Deze vertraging van een half jaar komt met name door de corona perikelen bij scheepswerf Meyer in Papenburg, aldus CEO van Disney Cruise Line, Bob Chapek.

Certificering

De CEO verwacht overigens nog wel een behoorlijke tijdsinvestering voordat de eerste schepen varen. Elk schip moet namelijk gecertificeerd worden en voldoen aan de richtlijnen opgesteld door het Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention.

Wil je ook meevaren met de familieschepen van Disney? Kijk zeker eens bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelTravel Store

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)