Aankomsten van cruiseschepen deze week in Nederland! (week 38)

Na afgelopen zaterdag het eerste cruiseschip met passagiers in Amsterdam kwam, mogen we deze week in Nederland nog eens twee cruiseschepen verwelkomen: de Artania en Amera. Beide zijn afkomstig van de Duitse reisorganisator Phoenix Reisen die zeecruises en talloze riviercruises aanbiedt.

Rotterdam

In Rotterdam komt op dinsdag 21 september de Artania (231 meter, 876 passagiers – max capaciteit 1200 passagiers) binnen. Het eerste grote cruiseschip met passagiers voor de havenstad sinds vorig jaar maart, toen AIDAmar langskwam op 12 maart. Tussendoor kwam ook nog luxe yacht SeaDream 1 op 17 oktober 2020.
De Artania vaart intussen weer een tijdje, sinds half juli, met uitsluitend gevaccineerde passagiers. Uniek aan de Artania is dat het schip geen binnenhutten heeft, alleen dus buiten- en balkonhutten. De Artania maakt momenteel een cruise langs de Westkust van Europa en heeft Rotterdam als haar laatste bestemming voordat ze woensdag terugkeert naar Bremerhaven. Het schip is in Rotterdam te bewonderen van 07.00-13.00 uur.

Amsterdam

Amsterdam verwacht op vrijdag 24 september 2021 de Amera (205 meter, 835 passagiers) aan de kade van 07.00-14.00 uur. Ken je dit schip nog? De Amera is de ex-Prinsendam die op 1 juli 2019 in die hoedanigheid afscheid nam van haar laatste gasten in Amsterdam. Daarna is het schip verbouwd door Phoenix Reisen met onder andere vernieuwde hutten en lounges (bekijk hier de fotoreportage).
Net als de Artania heeft de Amera een cruise gemaakt langs de West kust van Europa en heeft zij Amsterdam ook als haar laatste haven voordat ze zaterdag arriveert in Bremerhaven. Ook op dit schip zijn alle gasten gevaccineerd.
Welkom in Nederland!

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)