Cruisereiziger
Overdracht

Grootste cruiseschip ter wereld verlaat scheepswerf na oplevering

Het nieuwe grootste cruiseschip ter wereld, Wonder of the Seas, heeft vrijdagmiddag de scheepswerf Chantiers de l’Atlantique in Saint-Nazaire verlaten. Eerder in de week werd het vijfde cruiseschip in de Oasis-klasse door de Franse scheepsbouwer overgedragen aan de nieuwe eigenaar Royal Caribbean International.

De Wonder of the Seas is op weg naar naar Marseille waar de laatste werkzaamheden aan het 362 meter lange en 47 meter brede schip zullen plaatsvinden. Daarna vertrekt het voor haar eerste trans-atlantische oversteek. Haar maiden voyage vanuit Port Everglades in Florida staat pas in maart 2022 gepland.

De bouw van de Wonder of the Seas begon in april 2019 met het snijden van het eerste stuk staal. Oorspronkelijk zou de oplevering al eerder dit jaar plaatsvinden, maar de coronapandemie zorgde voor flinke vertraging in de constructie. Hierdoor werden ook de plannen om het schip in Azië te laten debuteren van tafel geveegd.

De Wonder of the Seas begint dus haar inaugurele seizoen op 4 maart 2022 vanuit haar thuishaven Fort Lauderdale met cruises naar het Caribisch gebied. Daarna keert ze weer terug naar Europa waar een eerste zomerseizoen staat gepland in de Middellandse Zee met cruises vanuit Barcelona en Rome. Deze afvaarten, vanaf mei 2022, zijn reeds boekbaar.

Cruisereizigers kunnen op het schip 8 verschillende buurten verwachten, een primeur voor de Oasis-klasse, met geheel nieuwe voorzieningen.  Zoals de Suite Neighborhood, een zwembadbar genaamd The Vue en Wonder Playscape – een interactieve, openlucht kinderspeeltuin met uitzicht. Ook populaire faciliteiten zoals The Ultimate Abyss, de hoogste glijbaan op zee; Central Park, de buurt vol echte planten; en het levendige Caribisch geïnspireerde zwembaddek ontbreekt niet.

Nieuwe voorzieningen en verbeterde favorieten:
 • Suite Class Neighborhood – De achtste buurt, alleen te vinden op Wonder of the Seas, biedt Royal Suite Class-gasten een zonnedek op een nieuwe locatie, compleet met een dompelbad, een bar en veel ligstoelen en zithoekjes om te ontspannen. In deze buurt bevinden zich ook de bekende Coastal Kitchen, het privérestaurant, de Suite Lounge en de grootste Ultimate Family Suite voor een gezin van 10.
 • Wonder Playscape – De plek voor kinderen om zich te vermaken. Het beschikt over een speeltuin, met onderwaterthema, met glijbanen, klimmuren, spelletjes, een interactieve muurschildering die wordt geactiveerd door aanraking en puzzels.
 • The Vue – Deze bijzondere bar biedt de gehele dag een panoramisch uitzicht op zee van hoog boven op het zwembaddek. Na zonsondergang is het verlicht door een kleurrijke mozaïekluifel.
 • Zwembaddek – The Lime & Coconut ademt de Caribbean, met twee bars aan het zwembad en livemuziek. Er bevinden zich 3 hogesnelheidsglijbanen, The Perfect Storm, en het waterpark Splashaway Bay voor kinderen. Op een ligstoel in het zwembad kan je een film kijken op het grootste filmscherm in de vloot.

Op de Wonder of the Seas zijn ook de bekende Oasis-klasse voorzieningen aanwezig zoals de hoogste glijbaan op zee, The Ultimate Abyss; nieuw ontworpen ruimtes voor kinderen en tieners bij Adventure Ocean, Social100 en The Patio; de FlowRider-surfsimulator, dubbele klimwanden, de tien dekken hoge zipline, de carrousel in de Boardwalk-buurt en de restaurants in Central Park.

Wil jij volgend jaar met het grootste cruiseschip ter wereld varen in de Middellandse Zee? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Sunweb

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

One thought on “Grootste cruiseschip ter wereld verlaat scheepswerf na oplevering

 • Mooiste ? ? ?
  Qua uiterlijk is the Wonder of the Seas niet moeders mooiste en dat geldt voor veel van haar super XXXL soortgenoten, maar voor liefhebbers voor wie de bestemmingen van het schip niet echt ter zake doet is deze super mega varende pretpark, want schip kun je het niet noemen, natuurlijk wel de beste plek om je spaarcenten aan te besteden of te verkwanselen. Wat de milieu technische en ecologische impact is, ook daar stel ik vraagtekens bij en of het begrip “duurzaam” hier is gebezigd daar heb ik zo mijn twijfels bij. Wel leuk om te zien wat men technisch heden kan verzinnen om cruise passagiers “binnen boord” te houden die in een haven niet snel van boord gaan om de omgeving te verkennen. Op Curaçao zag ik in 2018 bij vergelijkbare schepen dat er relatief nog veel mensen aan boord bleven om van de aanwezige “kermis attracties” te genieten en als men eindelijk van boord kon duurde dat menige tijd dit gelaten ondergaan om vervolgens als een stel verdwaalde “mieren” de terrassen te bestormen en het enige Hollandse woord te gebruiken, namelijk “Heineken” …
  Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden passagiersschepen geronseld om duizenden troepen te vervoeren denk aan de Queen Mary en Nieuw Amsterdam uit 1934, ik vraag mij af hoeveel militairen je op zo’n schuit als de Wonder of zou kunnen vervoeren wellicht meer dan de ruim 6000 “Passagiers” en zelfs de QE 2 kon in 1982 naar de Falkland eilanden meer manschappen verstouwen dan je onder normale omstandigheden kon vervoeren. Trouwens zijn deze eilanden wel een bezoek voor een cruise schip waard ?
  Het is in ieder geval niet mijn type “bootje” om met de Wonder of en haar soortgenoten mee te cruisen als ik er als single het geld voor had, maar ieder z’n heug en meug.

Reacties zijn gesloten.