Cruisereiziger
Voorbereiding

Overzicht: Welke cruiseschepen zijn verkocht in 2023?

Cruiserederijen proberen kosten zoveel mogelijk te beperken door bijvoorbeeld cruiseschepen te verkopen. Voornamelijk de oudere schepen worden daarbij afgestoten omdat zij niet meer ‘efficiënt’ kunnen opereren en duur zijn om in de vaart te houden. In dit artikel lees je welke schepen in 2023 van eigenaar gewisseld zijn. Ook in de drie jaren van de COVID crisis zijn er tal van schepen verkocht:

Verkocht in 2020-2021 Verkocht in 2022

1. AIDAaura (2003) – AIDA Cruises

AIDA Cruises maakte bekend dat zij in 2023 afscheid nemen van het cruiseschip AIDAaura. Sinds de doop op 12 april 2003 in Rostock-Warnemünde heeft het in Wismar gebouwde cruiseschip op meer dan 800 reizen de mooiste bestemmingen over de hele wereld bezocht. Het schip is de derde in relatief korte tijd die weggaat bij AIDA, na de AIDAcara in 2021 en AIDAvita in 2022.

 

 

2. Mein Schiff Herz (1997) – TUI Cruises

De Mein Schiff Herz kwam in 2022 in de vloot van het Duitse TUI Cruises als de toenmalige Mein Schiff 2. Doordat er een nieuwbouw Mein Schiff 2 werd opgeleverd in 2019, kreeg ze een andere naam: de Mein Schiff Herz. Het schip kwam in 1997 in de vaart als MV Mercury voor Celebrity Cruises, en werd later omgedoopt tot Celebrity Mercury. In april 2023 verlaat het schip de vloot en zal ze naar het Britse Marella Cruises gaan, onderdeel van moederbedrijf TUI. 

3. Pacific Aria (1994) – P&O Cruises Australia

Rederij Celestyal Cruises heeft de Pacific Aria (overigens de ex-Ryndam) gekocht in februari 2023. Het schip gaat onder de naam Celestyal Journey varen.

 

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)