Cruisereiziger
BouwNieuwe cruiseschepen

Queen Anne ontvangt haar iconische schoorsteen

Op vrijdag 14 april 2023 vierde Cunard een nieuwe mijlpaal in de bouw van Queen Anne. Het schip ontving namelijk haar iconische rood-zwarte schoorsteen. Dit herkenningselement siert de schepen van Cunard al meer dan 150 jaar.

De Queen Anne wordt momenteel gebouwd Marghera op de Fincantieri scheepswerf nabij Venetië. Al in oktober 2019 werd het eerste stuk staal gesneden voor het schip dat straks het 249e Cunard schip zal zijn in de historie. In mei 2024 zal ze in de vaart komen met routes naar de cultuurjuwelen van de Middellandse Zee tot de majestueuze Noorse Fjorden. Samen met de Queen Mary 2, Queen Victoria en Queen Elizabeth, is ze dan het vierde schip in de huidige vloot.

Angus Struthers, Senior Vice President van Cunard, zei:
“We zijn erg blij met deze belangrijke mijlpaal in de bouw van Queen Anne. De installatie van de schoorsteen is een belangrijke stap in het bouwproces en brengt het schip een stap dichter bij toetreding tot onze vloot. Voor Cunard is de kenmerkende rood-zwarte trechter een iconisch symbool van ons erfgoed.”

Routes Queen Anne

Vanaf half mei vaart Queen Anne vanuit haar thuishaven Southampton diverse korte en langere cruises. Een van haar eerste reizen is een tweeweekse cruise naar de Canarische Eilanden. Daarna vaart het schip tot eind december afwisselend naar de Noorse Fjorden, naar de Middellandse Zee (en weer terug!) en in Noord-Europa rond. Ook zal het mogelijk zijn om vanuit Hamburg bijvoorbeeld een 10-daagse cruise te maken met terugkomst in Kiel.

Bekijk de mooiste Cunard cruises bij:
Sunweb Captain Cruise Cruisereizen
Bekijk de beste aanbiedingen van dit moment:

117-daagse Wereldcruise van Barcelona naar IJmuiden

Cruise Canarische Eilanden, Spanje & Portugal incl. busreis

Cunard Cruise Westelijke Middellandse Zee voor topprijs!

Cruise ABC eilanden & Bahama’s met de Rotterdam

22-daagse cruise Schotland, IJsland en Groenland met Nieuw Statendam uit Amsterdam

12-daagse cruise Noorwegen met de Hurtigruten – Zoeken naar het Noorderlicht

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

2 thoughts on “Queen Anne ontvangt haar iconische schoorsteen

  • De Queen Anne wordt het vierde Cunard cruise schip, maar was in werkelijkheid het vierde schip in de Pinnacle klasse van … de Holland America Line na de ms Rotterdam VII. Omdat er bij Carnival regelmatig schepen een andere rederij binnen de groep wordt toebedeeld, mag Cunard nu met de Queen Anne genieten van “made in Italy for Cunard”. Leuk als op een dag zowel de Queen Anne en de ms Rotterdam VII naast elkaar in een haven liggen afgemeerd.
    Nu men met veel bombarie het 150 jarige bestaan van de HAL aan boord van de ms Rotterdam VII heeft gevierd zou er op termijn ruimte ontstaan om, als er een vierde Pinnacle schip bij de HAL komt , het de naam van Ryndam te geven wat oorspronkelijk voor de ms Rotterdam VII was voorbehouden.
    Straks nog een “groepsfoto” maken van alle Queens van Cunard en het kwartet zijnde: de Queen Mary 2 die volgens velen een inwendige opknap beurt mag krijgen, de Queen Eilizabeth, de Queen Victoria en de Queen Anne, oftewel “the Queens quartet”.
    Een weetje. Bij de Holland Amerika Lijn hoeven officieren overdag geen stropdas en colbert te dragen, bij Cunard is dat andere koek. Let daar maar eens op als men een HAL schip overdag ziet, en een en ander sinds men een nieuw uniform regel heeft toegepast. Bron : 150 years HAL

  • Dank Frans voor je waardevolle aanvulling! Ik kijk ernaar uit om de Queen Anne in volle glorie te zien en te ontdekken hoe het schip zal worden ingericht.
    hartelijke groet, Miriam

Reacties zijn gesloten.