Cruisereiziger
Verkoop/koop

Nicko Cruises gaat alleen verder met Vasco da Gama en annuleert World Voyager cruises

Nicko Cruises heeft besloten om alle reizen met het expeditieschip World Voyager voor het seizoen 2023/24 – vanaf half september 2023 – te annuleren. De reden is dat nu al te voorzien is dat de rederij het minimum aantal deelnemers voor veel van deze cruises niet haalt. Het schip, dat eigendom is van Mystic Holding, zal naar zusterbedrijf  naar Atlas Ocean Voyages gaan. Rondom de Hamburg Cruise Days staat een afscheidscruise van de World Voyager gepland.

De World Voyager is sinds het voorjaar van 2021 in de vaart voor Nicko Cruises. Vanwege de aanhoudende recessie en de daarmee gepaard gaande matige vraag naar expeditiecruises in de Duitstalige markt, werd binnen Mystic Holding besloten dat het schip niet meer voor Nicko Cruises zal varen. De getroffen klanten zijn inmiddels op de hoogte gebracht van de wijziging. Zij hebben aantrekkelijke omboekingsaanbiedingen van de rederij ontvangen.

De laatste reis van World Voyager vindt plaats van 9 september tot 13 september 2023. Deze gaat van Hamburg via Cuxhaven, Harlingen en Helgoland terug naar Hamburg. Direct aan het begin van de cruise in Hamburg vindt een bijzonder hoogtepunt plaats: de Hamburg Cruise Days. Daar zal World Voyager deel uit maken van de beroemde parade. Een waardig afscheid  in de haven van de Hanzestad.

Vasco Da Gama

Vasco da Gama - Nicko Cruises
Vasco da Gama

Nicko Cruises gaat zich nog meer focussen op de populaire Vasco da Gama. Dit is een klassiek-elegante cruiseschip (de ex-Statendam), dat sinds november 2020 in de vaart is voor de rederij. Onlangs werd in Duitsland de Vasco Da Gama uitgeroepen tot Schip van het Jaar. Ze biedt voor maximaal 1.000 passagiers een familiare sfeer aan boord.

“De overstap van World Voayger naar Atlas Ocean Voyages is een verstandige beslissing binnen Mystic Holding”, zegt Guido Laukamp, ​​Managing Director van Nicko Cruises. “We zijn nog steeds overtuigd van de voordelen van het kleine expeditieschip, maar we zien dat we door de huidige economische situatie in Duitsland ver achterblijven bij de verwachtingen voor expeditiereizen in het luxe segment en dat we het minimum niet zullen kunnen halen. Met deze stap kunnen we ons nog consequenter concentreren op de Vasco Da Gama, waar veel vraag naar is op de Duitstalige markt”, vervolgt Laukamp.

Miriam bracht eerder een bezoek aan de Vasco Da Gama:

Lees ook:

 

Wil jij ook met de Vasco da Gama varen? Cruises zijn boekbaar bij:

Captain Cruise  

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)