Cruisereiziger
Excursies

Nieuwe bijzondere excursies voor gasten Explora Journeys in Middellandse Zee

Explora Journeys heeft het nieuwe excursie aanbod voor het mediterrane seizoen 2024 aangekondigd voor de Explora I en Explora II. Ze zullen beiden voor het eerst een mediterraan seizoen gaan varen met tal van bijzondere excursies voor de twee ultraluxe schepen van de rederij.

“Op onze nieuwste mediterrane routes hebben reizigers de mogelijkheid om zich onder te dompelen in de rijke geschiedenis en levendige cultuur. Van de zonovergoten kusten van Italië tot de verborgen juweeltjes van Griekenland.  Elke excursie is zorgvuldig door ons team samengesteld om de diversiteit van de mediterrane manier van leven te weerspiegelen. Ze zijn op maat gemaakt voor 2-25 gasten die tijd hebben om reiservaringen buiten de gebaande paden in een langzamer tempo te verkennen. Ons doel is om onze gasten onvergetelijke momenten te bezorgen en deze tijdloze reisbestemmingen te herontdekken.” aldus Koray Savas, Vice President Hotel bij Explora Journeys

boek je vakantie bij de ANWB

 

Bijzondere excursies in de Middellandse Zee

Rovinj, Kroatië: Truffeljacht in Istrië

Te midden van het ongerepte Istrische platteland hebben reizigers de mogelijkheid om een ​​traditionele Istrische familieboerderij te bezoeken en op truffeljacht te gaan in hun privébos, begeleid door speciaal getrainde honden. Het proeven van ambachtelijke truffelproducten en het verkennen van het middeleeuwse stadje Motovun met panoramisch uitzicht op de Mirna-vallei maken de exclusieve ervaring compleet.

Casablanca, Marokko: Authentieke hamam en lunch in een historisch paleis

In Casablanca kunnen Explora Journeys-reizigers de prachtige Hassan II-moskee bezichtigen, de grootste moskee van Afrika, en genieten van een traditionele hamamervaring met geluid uit het Atlasgebergte. Daarna wacht een traditionele Marokkaanse lunch in een historisch paleis in het hart van de medina van Casablanca.

Mykonos, Griekenland: Wijngaarden en pittoreske dorpjes op Mykonos

Een ervaring die een heel andere kant van Mykonos laat zien: tijdens een bezoek aan een biologische wijnmakerij die door een familie wordt beheerd, leren gasten over biodynamische wijnbereiding en proeven ze een selectie lokale wijnen en snacks.

Málaga, Spanje: Mysterieus Granada

Van de vrijdenkende wijkcultuur van Albaicín tot de Gitano-gemeenschap van Sacromonte: Granada herbergt vele verborgen schatten. In deze stad is het gemakkelijk om jezelf onder te dompelen in de geschiedenis en levendigheid van de Andalusische cultuur.

Livorno, Italië: “Lucca op de fiets” en picknicken op de traditionele vestingmuren

Middeleeuwse charme binnen de oude stadsmuren van Lucca: Hoogtepunten van deze excursie zijn onder meer exclusieve bezoeken aan bezienswaardigheden zoals de Romaanse kathedraal van San Martino en het ovale Piazza dell’Anfiteatro, dat op de fundamenten van een Romeins amfitheater staat. Na een Toscaanse picknick op de stadsmuren nodigen kleine boetiekjes, cafés en winkels in Lucca uit om rond te snuffelen.

Brindisi, Italië: Ontdek de iconische Trulli van Alberobello en de populaire stad Ostuni

Karakteristieke trulli zover het oog reikt in Alberobello: of het nu gaat om een ​​Italiaanse gelato of een authentieke lunch in een van de trulli-restaurants – Puglia heeft veel charme, geschiedenis en cultuur te bieden. Na het verkennen van de UNESCO-werelderfgoedlocatie ligt Ostuni op 45 minuten rijden. De zogenaamde “witte stad” met uitzicht op de Adriatische Zee is een absoluut hoogtepunt in Puglia.

Routes

De Explora I vaart van juni tot begin december 2024 in de Middellandse Zee.  De dit jaar in de vaart komende Explora II vertrekt op 11 augustus 2024 voor haar eerste reis van Barcelona naar Civitavecchia (Rome) en vaart tot november in de Middellandse Zee voordat het schip oversteekt naar het Caribisch gebied.

Daarnaast heeft Explora Journeys het exclusieve ‘Total Luxury Offer’ verlengd tot 30 april 2024, waardoor gasten kunnen profiteren van extra voordelen zoals boordtegoed, andere extra’s en kortingen.

Boek je volgende Explora cruise bij:

 

TUI Captain Cruise

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *