Cruisereiziger

Kiel

Kiel

Aanlegplaats

Cruiseschepen meren aan bij de cruiseterminal Ostseekai van Kiel. Deze ligt vrij dicht bij de stad. Voor de grote ferryschepen heeft Kiel aparte terminals. De cruise terminal heeft een grote parkeerplaats en mooi uitzichtspunt bovenop het gebouw.

 

Afstand naar stad

Binnen tien minuten ben je in de stad gewandeld. Handig is een op de weg aangegeven wit/blauwe lijn die je van de terminal kunt volgen naar het stadscentrum.

 

Bezienswaardigheden en excursies in Kiel

Kiel is van oorsprong een echte zeilstad. De beroemde Kieler Woche is het grootste zeilevenement ter wereld elk jaar in de laatste week van juni.  De boulevard nodigt uit om schepen te kijken en lekker te flaneren. Het mooiste geheim herbergt het oude Raadhuis van Kiel, waarin enkele zeer oude open liften bezocht én gebruikt kunnen worden.

Op de boulevard kan je gratis zeehonden spotten in een buitenbassin van aquarium Geomar. Even verderop is een pier en liggen marineschepen. Na 8 kilometer kom je uit bij het Kieler Kanal. Dit kanaal vormt de verbinding tussen de Noordzee en de Oostzee. Schepen vermijden zo de tocht om Denemarken en verkorten hun route aanzienlijk. Kleine cruiseschepen kunnen ook door dit kanaal. Een unieke belevenis om een keer mee te maken.  

Tip! Huur een fiets en verken Kiel aan het water en rij naar Holtenau om daar de sluizen te bewonderen. Een gratis veerpont brengt jou en je fiets van Kiel naar Holtenau (klik hier voor meer info).

Wat verder weg (20 kilometer) ligt de badplaats Laboe, waar je een oude onderzeeboot kunt bezoeken en van het strand kunt genieten. Met de veerpont kom je er gemakkelijk. Klik hier voor de vertrektijden. Voor meer info over Kiel ga je naar de toeristische dienst van Kiel. 

Lees ook wat Miriam heeft gedaan in Kiel tijdens een cruise met de Eurodam: Cruiseverslag.

Boek snel je excursies vooruit én goedkoper bij Getyourguide:

 

10 gedachten over “Kiel

 • Beste,
  Wij vertrekken op 25 juni 2022 met de MSc grandioze naar de Noorse fjorden voor 8 dagen. We moeten inschepen in Kiel. We wonen in België west Vlaanderen. We zouden met de wagen komen en willen parkeren op een bewaakte parking . Welke parking zouden wij kunnen nemen en hoe geraken wij bij onze juiste terminal ? Wat zou de prijs dan zijn. ? Alvast bedankt voor spoedig antwoord

  Beantwoorden
 • Wij gan in aug met de cruise en overal zijn oarkerrplaatsen al uitverkocht. Wat nu? Iemand tips? Kan ik openvaar oarkeren of bij een winkelcentrum?

  Beantwoorden
  • Dat klopt je kan niet online boeken wij zijn gewoon naar Kiel gereden en er is volop parkeerplaatsen in de parkeer garages.
   Wij hebben voor 10 dagen in de Parhaus Jensendamm geparkeerd €92. Hasstrasse 24 Kiel. Deze garage ligt in het centrum vlakbij een taxi standplaats waarvan je daar een taxi kan nemen naar de cruise terminal ongeveer 10 minuten rijden.

   Beantwoorden
 • Wij gaan in aug met de cruise en overal zijn parkerrplaatsen al uitverkocht. Wat nu? Iemand tips? Kan ik openbaar parkeren of bij een winkelcentrum?

  Beantwoorden
 • Goedemiddag,

  Is bovenstaande nog van toepassing? Wij lopen tegen hetzelfde issue aan voor de cruise aanstaande zaterdag.

  Beantwoorden
 • Hoi,
  Hopelijk zijn er nog genoeg parkeerplaatsen in de garages. Ik heb dit jaar nog niet gehoord van parkeerproblemen zoals in 2022.

  Groet, Miriam

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cruisereiziger