Cruisereiziger

Italië

Bella Italia 

Italië biedt enorm veel mooie bestemmingen en verschillende belevingen. Cultuur in Rome (Civitavecchia), Florence en Pisa (Livorno), shoppingplezier in Milaan (Genua) en de prachtigste dorpjes (Portofino, Sorrento en Amalfi). Geniet van het echte Italiaanse leven midden in de steden. Wij raden je aan om zeker een dag eerder voordat je cruise vertrekt, naar Italië te gaan zodat je je alvast kan onderdompelen in het Italiaanse leven. Ciao Italia!

Italië kan in hartje zomer erg warm zijn. Aangename temperaturen zijn er in mei/juni en daarna in september/oktober. Cruiseschepen arriveren vaak in industriële havens met om de hoek de vele ferry’s en vrachtschepen. De haven zelf zorgt over het algemeen voor gratis shuttlebussen. 


Bestemmingen in Italië

Oostkust (Adriatische Zee)

 


Westkust (Middellandse Zee)

 


Eilanden


Welke soorten cruises gaan naar Italië?

Elke rederij doet Italië aan als onderdeel van een Middellandse Zee cruise. Venetië is een populair vertrekpunt voor Oost-Middellandse Zee cruises (mits de schepen niet té groot zijn). Civitavecchia voor de West-Middellandse Zee cruises.

De rederijen MSC Cruises en Costa Cruises hebben in Noord-Italië hun thuishavens, in Genua en Savona. Deze beide rederijen zijn de ultieme Italië-specialist en hebben veel variaties in de routes van Italië.

De rederijen met kleinere luxe schepen doen de kleinere intiemere havens aan zoals Portofino of Amalfi.

 


Bekijk welke cruises naar Italië gaan:

Captain Cruise Corendon CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI Zeetours

 Boek snel je excursies vooruit én goedkoper bij Getyourguide:

 

Cruisereiziger